Jak zařídit stylovou kancelář?

Jak zařídit stylovou kancelář?

08.08.
2016

Katka Horáková

Prací trávíme podstatnou část všedního dne, tak proč si ho nezpříjemnit? Připravili jsme pro vás tři styly, které poslouží jako inspirace k zařízení anebo vylepšení vaší kanceláře či domácí pracovny tak, že se v ní budete cítit pohodlně a rádi zde budete trávit čas.

Ať už vás zaujme jakýkoli z následujících tří stylů, pro všechny platí společné pravidlo - základem každého správně řešeného workspace jsou zejména tři věci: kvalitní židle, stůl a svítidla. Nezapomínejte také na dobře řešené úložné prostory pro nejrůznější písemnosti a dokumenty. Vaši kancelář nebo pracovnu oživí nejrůznější úložné koše a organizéry na papíry a psací potřeby.

1) Nadčasová elegance

Kůže, tmavé dřevo a doplňky v barvě mosazi. Tak si představujeme luxusní kancelář pro manažery s náročným vkusem, který se promítá do každého centimetru čtverečního pracovního prostoru. Prim v takovém prostoru hraje především stůl, u nějž se majitel může plně soustředit na práci, a židle s kvalitním polstrováním a opěrkami. Vhodným materiálem, který bez výjimky vzbuzuje pocit exkluzivity, je kůže, ať už v černé nebo jemnější barvě koňaku.

Dojem maximální elegance vytvoří designová svítidla, s jejichž umístěním lze prostor rozčlenit, vytvořit v něm odpovídající náladu pro pracovní schůzku anebo funkčně využít stolní lampu pro práci večer. Například ikonická stolní lampa BestLite BL2 od Gubi krášlila stůl Winstonu Churchillovi a je perfektním solitérem pro interiér zařízený v duchu gentlemanské pracovny.

Interiér zařízený nábytkem v černé barvě anebo v tmavém dřevě působí exkluzivním dojmem. Aby však tento vzhled nesklouzl až k pocitu odtažitosti, je vhodné ho doplnit vkusnými detaily v barvě mosazi, dřeva či kůže ladící s nábytkem. Vedle zlatavě mosazných doplňků se k tomuto stylu hodí také doplňky z masivního skla - vázy či dózy. Malé detaily ostatně dělají celek, což platí i při samotné práci - a věřte, že například podpis smluv luxusním mosazným perem Cog nabere úplně nových rozměrů.

1. Stůl 70/70, černá 225 cm
2. Budík Tumbler Alarm Clock, Brushed Brass
3. Závěsná lampa Beat Fat Black
4. Dekantační karafa Wine Breather Deluxe, gold
5. Židle Fiber s otočnou podnoží, kůže cognac
6. Stolní lampa Gubi BestLite BL2 černá
7. Svorka Clip Clip s úchytem
8. Křeslo Era Lounge, Oak Tango Leather, nízké
9. Nástěnné hodiny Norm Wall Clock, Brushed Brass
10. Zrcadlo Gubi Adnet Circulaire M hnědé
11. Kuličkové pero Cog Pen Hex
12. Odpadkový koš Tales of Wood, walnut
13. Pohovka Ace Tango Leather, brandy
14. Mosazné nůžky

2) Skandinávský styl s pastelovými akcenty

Kontrastem k prvnímu stylingu je světlý skandinávský interiér, jehož základem je bílá, světlé dřevo a případně doplňky v pastelových barvách - např. jemné růžové či blankytně modré.

Pro skandinávský interiér je typická vzdušnost, prostor, dostatek světla a neutrální barevná paleta od bílé, krémové až po odstíny šedé či jemné tóny pastelových barev.

Nebojte se kombinovat jednotlivé kusy nábytku - například několik typů židlí u jednoho stolu dodá prostoru na hravosti.

 

1. Stůl Split, dub
2. Lampa Bell, malá (S), bílá
3. Závěsná lampa Ambit, rose
4. Váza Folded Vase, taupe / růžová
5. Židle Fiber s dřevěnou podnoží, bílá/dub
6. Box Iittala Aitio, 14x16x16 bílý
7. Stolek Tablo Table , malý bílý
8. Věšáky The Dots
9. Stolní hodiny Steel Stand Clock, světle růžové
10. Stolní lampa Wood Lamp, bílý kabel
11. Organizéry Nic Nac
12. Bluetooth reproduktor Vifa Helsinki, Misty Blue
13. Komoda Kabino, bílá

3) Barevně a hravě

Do třetice se nebojte odvázat, a to ani v kanceláři. Jako základ vezměte neutrální šedou a tu "rozsviťte" přidáním výrazných barev. V naší inspiraci jsme sáhli po tmavě zelené, cihlové a žluté.

Barvy se ve výsledku spojí v hravý interiér, který snad ani nebudete chtít opouštět. Tato kombinace je must-have pro všechny “mladé dynamické kolektivy” a startupové projekty. Výborně se hodí hlavně tam, kde je náplní práce kreativita.

A věřte nám - platí, že práce může být také zábava! Hravost do kanceláře vneste i v podobě malých stylových doplňků. Například dřevěná pravítka a tužky od HAY nebo prošívaný obal na notebook Quilt Sleeve zaručí, že vaše práce rozhodně nebude jen šedá rutina.

Nebojte se kombinovat a vybočte z konvencí: proč by vedle sebe nemohly viset odhalené žárovky a studiové lampy v různých barvách a třeba různých výškách?

1. Lampy E27
2. Židle Visu s kovovou podnoží, zelená
3. Závěsná lampa Unfold, žlutá
4. Five Pouf, tangerine
5. Dřevěná pravítka
6. Nástěnné hodiny Watch Me, Grey
7. Stolek Around Coffee Table, malý žlutý
8. Koš Wire Basket Medium, Grey
9. Lampa Studio, terracotta
10. Stolní lampa Leaf, zelená
11. Židle Fiber Side Chair, kovová podnož, Grey
12. Organizér Pocket 3, červený
13. Organizéry Punched
14. Věšáky The Dots

A nezapomínejte, abyste kancelář povýšili na novou úroveň, není nutné hned sahat po komplet novém vybavení. Obrovskou změnu udělá i jeden nový solitér, třeba designová židle, stylové svítidlo anebo pár nových doplňků, které vám budou na pracovním stole dělat radost a díky kterým bude čas strávený prací o hodně příjemnější.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Ako zariadiť štýlovú kanceláriu?

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít