Ikonické doplňky HAY

Ikonické doplňky HAY

17.06.
2015

Katka Horáková

Máme radost! Přivezli jsme další naši velkou srdcovku - značku HAY. Jak jinak než z Mekky skandinávského designu - dánské Kodaně.

Značka HAY je poměrně mladá (zal. 2002) a její hlavní ambicí je návrat dánského nábytkového designu ke zlatým časům v 50. a 60. letech minulého století. HAY má ve svém portfoliu řadu velmi úspěšných nábytkových kousků, ale věnuje také velký prostor a pozornost stylovým doplňkům. Některé jsou natolik populární, že je lze prohlásit za novodobé designové ikony. Pojďme se na pár kousků, které také najdete v e-shopu DesignVille, podívat:

Polštáře Dot Cushions

Archetypálně jednoduché, dokonale provedené, nadčasové, krásně kombinovatelné a vyvedené v mnoha barevných variantách. To jsou Dot Cushions - ikonické polštáře s jedním či dvěma knoflíky. Knoflíky mají na každé straně polštáře jinou barvu, takže preferovanou podobu můžete zvolit, třeba dle aktuální nálady. Polštáře jsou zhotoveny v potahových látkách dánské společnosti Kvadrat, do jejichž textílií čalouní své pohovky či křesla snad všechny dánské nábytkové firmy, takže polštáře Dot Cushion pak krásně ladí s čalouněným nábytkem. 

Polštáře Hay Dot Cushions

Polštáře Hay Dot Cushions

O tom, že se skvěle vypadají snad v každém interiéru, se můžete přesvědčit na našem Pinterestu.

Plédy Mega Dot

Motiv velkých puntíků se objevuje i na přehozech Mega Dot. Řady puntíků či kruhů jsou vytvořeny zajímavým prošíváním a pléd tak dostává mimořádně krásný plastický vzor. Efekt je umocněn tím, že je z každé strany má přehoz jiný barevný odstín.

Ložnice s přehozem Mega Dot od Hay a věšáčky Muuto The Dots

Sluší každé posteli - ustlané i neustlané - přesvědčte se na našem Pinterestu.

Věšáky Gym

Dánové jsou kreativní a ví, že věšáky na zdi nemusí mít zdaleka jen podobu drobných háčků, na které skrze poutko zavěsíte vaše svršky. O tom jste se možná už dříve přesvědčili v naší nabídce věšáků. A ani v HAY nezůstali pozadu. Věšáky Gym mají podobu atletických kruhů, která je předurčuje jako skvělý držák na ručníky a utěrky, na časopisy a přidáte-li ramínko, elegantně pověsíte i kabát. Vaše kreativita může jít i dále - na našem Pinterestu uvidíte, ža věšáky Gym poslouží třeba jako konzole pro uchycení lampičky E27 vedle vaší postele.

Věšáky Hay Gym Hooks

Věšáky Hay Gym Hooks

Tácy Kaleido

Inspirované šestiúhelníkovými vzory kaleidoskopu - to jsou krásné lakované tácy Kaleido od designérky Clary von Zweigbergk z kovu lakovaného do několika svěžích barev. Díky jejich geometrickým tvarům se dají krásně kombinovat. Najdou uplatnění jako servírovací tácy, ale také užitečné organizéry na váš pracovní stůl.

Tácy a podnosy Hay Kaleido

Tácy a podnosy Hay Kaleido

...a tím to zdaleka nekončí

Jestli i z vaší pracovny chcete udělat stylový koutek, zalovte pro některé z nádherných dřevěných pravítek, mosazné nůžky a svorky nebo dekoraci v podobě dřevěné ruky - pohyblivé v kloubech.

Dřevěná pravítka Hay

Mosazné nůžky Hay, dřevěná ruka Hay

Zdroj fotografií: č.2 via Roomed.nl, č.4 via Bungalow5, č.7a via Design Milk č.7b Annaleenas Hem č.11a via Stylizimo č.11b Annixen. Ostatní fotografie - archiv výrobce.

Starší komentáře

  • 1

    Helena Bucharová , 17.06.2015 (17:58),

    DÍKY, DÍKY, DÍKY!!!!!!!!!!!!! Konečně!

  • 2

    Petr , 13.10.2015 (19:29),

    To je velmi pěkný.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Ikonické doplnky HAY

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít