Bomma: To nejlepší z českého skla na DesignVille

Bomma: To nejlepší z českého skla na DesignVille

28.03.
2019

Anežka Přikrylová

Věděli jste, že čeští skláři umí jako jedni z mála na celém světě ručně vyfouknout až 90 cm velká svítidla? Ti nejlepší pracují pro značku Bomma. Nejucelenější kolekci svítidel najdete už brzy v showroomu DesignVille. A proč zrovna Bomma?

V eshopu DesignVille už nyní najdete kompletní sortiment svítidel značky Bomma. Od května si navíc budete moci prohlédnout svítidla ze čtyř různých kolekcí v našem brněnském showroomu. Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích (na Facebooku a Instagramu), ať o tom víte jako první!

Designové české sklo

Za úspěchem značky Bomma stojí kombinace dvou důležitých ingrediencí - české sklářské tradice a moderního designu. Značku vedou designéři ze studia deFORM Václav Mlynář a Jakub Pollága. Do portfolia značky však svými návrhy přispěla řada dalších velkých jmen českého designu. V nabídce Bomma tak najdete svítidla od Olgoj Chorchoj (svítidla Tim a Disc), Studio Dechem (lampy Ubra a Phenomena) a dalších oceňovaných návrhářů.

bomma světla

Česká sklářská tradice

Češi patří mezi ty nejlepší výrobce křišťálového skla. Důkazem je i práce sklářů ze Světlé nad Sázavou, kteří pro značku Bomma vyrábí ručně foukaná svítidla obdivuhodných rozměrů. V kolekci Tim najdete světla, která mají na výšku víc jak metr! Český křišťál navíc obsahuje 24% olova, a tak je dokonale čirý a lesklý. 

české sklářství Bomma

Vzhledem k tomu, že světla Bomma jsou poctivá ruční práce, každý kus je opravdový originál. Nezřídka se proto v popisku u našich produktů setkáte s pohyblivými rozměry. Například světla Soap mohou mít na výšku 29-39 cm a na šířku 19-29 cm, podle toho, jak v továrně sklo vytvarují. Podívejte se na fascinující způsob jejich výroby:

Za hranicemi konvencí

Pokud jde o design, Bomma se nebojí jedinečných kombinací tvarů, barev a provedení. Měňavé mýdlové bubliny Soap v nabídce doplňují obří skleněné kapky Tim nebo barevné lampy Phenomena. Na DesignVille mimo jiné najdete i extravagantní lampy Shibari inspirované japonským uměním svazování. Bomma se zkrátka nebojí experimentovat a vyplácí se jí to! Jedinečné kousky rozesílá do celého světa. Najdete je třeba v hotelích Hilton v Lost Angeles a Austrálii nebo v předních světových restaurací jako Restaurace 108 v Kodani.

Boma Shibari svítidla

Nejucelenější kolekce v showroomu DesignVille

V DesignVille si už brzy budete moci na vlastní oči prohlédnout a vyzkoušet svítidla rovnou z několika kolekcí Bomma. Tak co, už máte svého favorita?

Ste zo Slovenska? Prejdite na Bomma: To najlepšie z českého skla na DesignVille

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít