3 Days of Design 2023: vydejte se s námi za tím nejlepším z dánského designu

3 Days of Design 2023: vydejte se s námi za tím nejlepším z dánského designu

13.06.
2023

Dominika Švandová

S týmem DesignVille jsme ani letos nevynechali jednu z nejočekávanějších událostí ve světě designu, kodaňský festival 3 Days of Design. Ten každý rok otevírá dveře showroomů předních i začínajících skandinávských značek, a tak je opravdu co objevovat. Vydejte se prostřednictvím tohoto článku do Kodaně s námi! Čekají vás expozice značek Muuto, Normann Copenhagen, HAY i dalších.

Barevný svět Muuto

Hlavní sídlo dánské značky Muuto, které propojuje kanceláře se showroomem (a doplňuje je také střešní terasou s výhledem na město) nás nadchlo zejména prací s barvami. Ty ostatně hrají prim také v designu novinek. Kulatý jídelní stůl Midst pořídíte vedle klasiky z přírodního dřeva také v temně vínové, oblíbené koše Restore pak v celé řadě nových odstínů – od olivové po pastelově modrou.

3DOD Muuto

3DOD Muuto

3DOD Muuto

Hotel Normann

Vítejte v Hotel Normann, kde každý pokoj představuje jedinečnou expozici designu. Značka Normann Copenhagen své sídlo pro tři dny designu zcela proměnila. Stávající nabídku i 30 novinek (zahrnujících například robustní křesla Burra, lampy Pix nebo kolekci outdoorového nábytku Vig) představila v kontextu několika pokojů a společných prostor pro občerstvení či odpočinek, které vytvářeli dojem, že se jedná o skutečný hotel.

3DOD Normann Copenhagen

3DOD Normann Copenhagen

3DOD Normann Copenhagen

HAY House

Umístěný v historické budově v samém centru Kodaně, HAY House nelze minout. I zde jsme se vydali objevovat zejména novinky z nadcházející podzimní kolekce. Těšit se můžete na křesla, stolky, jídelní stoly i rozšíření nabídky svítidel, například o závěsný lustr Apollo nebo lampy Apex.

3DOD HAY

3DOD HAY

3DOD HAY

Bolia v novém

K barevnému designu HAY představuje Bolia dokonalý protipól světa plného dřeva a neutrálních béžových odstínů. Nás uchvátila jak svými novinkami, tak zcela novým showroomem v impozantních prostorách budovy z roku 1741. 

3DOD Bolia

3DOD Bolia

Inspirace pro interiér i zahradu u Ferm Living 

V těsné blízkosti Bolia sídlí další ze značek, které jsme nemohli vynechat. Ferm Living si nás získal venkovními prostory plnými zahradního nábytku i novinkami uvnitř. Ve speciální expozici jsme se také dozvěděli více o krocích, které značka činí vstříc udržitelnosti. 

3DOD Ferm Living

3DOD Ferm Living

3DOD ferm Living

&Tradition: barvy, elegance a designové ikony

Značka sídlí v krásném domě, kde každý z mnoha pokojů nabízí jinou atmosféru. Vedle nádherných interiérů si tu ale prohlédnete také původní design lamp Flowerpot nebo Utzon ze 70. a 50. let, materiály, nákresy nebo expozici oblíbených předmětů španělského designéra Jaime Hayona i novinky, které pro &Tradition navrhl.

3DOD &Tradition

3DOD &Tradition

3DOD &Tradition

Menu poprvé jako Audo 

Teprve nedávno se dvě úspěšné značky Menu a by Lassen spojily v jednu. Tři dny designu proto pro Audo představovaly také skvělou příležitost oslavit tento nový začátek a představit novinky, jako například odkládací stolky Umanoff nebo populární mlýnky Bottle v roztomile drobném provedení. 

3DOD Audo

3DOD Audo

Dva světy New Works

Při návštěvě showroomu New Works jsme se nejprve ocitli v prosvětleném prostoru, do jehož návrhu se jasně promítla inspirace japonskou estetikou. O to větší překvapení představovala druhá část, kde designový nábytek vynikal v kontextu tmavých barev a tlumeného osvětlení. Zaujal nás tu zejména policový systém nebo svítidla, jejichž stínidlo můžete různě polohovat, a tak docílit vždy jiného vzhledu.

3DOD New Works

3DOD  New Works

Další střípky z 3 Days of Design jsme sdíleli na našem Instagramu, kde aktuálně najdete výběr plný dalších fotografií. Tak nás nezapoměňte sledovat! 

DesignVille team

Úsměvy na tváři nás neopouštěly po celou dobu festivalu i díky našim partnerům, kteří nám věnovali svůj čas a provedli nás zmíněnými showroomy. Děkujeme! 
 

Ste zo Slovenska? Prejdite na 3 Days of Design 2023
Shopping from the EU? Switch to 3 Days of Design 2023

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít