Vychutnejte si kávu a čaj z barevné kolekce Sowden

Vychutnejte si kávu a čaj z barevné kolekce Sowden

18.06.
2018

Markéta Kubešová

Kolekce Sowden - snadná příprava kávy i čaje a stylové termosky od proslulého designera George Sowdena.

Také Vás na první pohled zaujaly hravě, téměř až graficky zkombinované odstíny jasných barev, jako nás v DesignVille? Po přečtení tohoto článku jistě oceníte i další klady této krásné, ale i praktické kolekce vytvořené s důrazem na funkčnost i design.

Sowden

Termolahve Sowden

Kolekce Sowden od HAY vznikla ze spolupráce již proslulé stejnojmenné značky designera George Sowdena, který je původem z Anglie, ale zaznamenáte ho spíše jako průkopníka milánského designu 80. let. Byl tehdy jedním ze zakladatelů designérské skupiny nesoucí název Memphis.

Termosky Sowden

Kolekce Sowden se skládá z termolahví z nerezové oceli a konví na čaj a kávu vyrobených z porcelánu, obohacených o ultra tenký filtr SoftBrew™. A právě o konvích na kávu v rámci této kolekce stojí za to se více rozepsat.

Sowden

V dnešní době přípravě kávy dominují složité návody, recepty i přístroje. Konev Sowden udělá většinu práce za Vás. A nejen to, udělá ji správně. George Sowden měl za cíl nalézt co nejjednodušší a nejlepší způsob, jak dobrou kávu uvařit.

Systém SoftBrew ™ je založen na jednoduché infúzní metodě zvané Cupping, kterou tradičně používají profesionální degustátoři, aby zhodnotili kvalitu a cenu nejkvalitnějších kávových zrn. Volná infuze, stejně jako u čaje, je považována Georgem Sowdenem za nejpřirozenější způsob přípravy kávy. Jakékoliv stlačování, jako například u french pressu, považuje za zbytečně násilné.

Sowden filtr

K uvaření kávy stačí nasypat odměřené množství čerstvě namleté kávy dovnitř filtru, zalít vodou a počkat 4 - 8 minut. S postupem času zjistíte, jak dlouho extrahovaná káva Vám osobně chutná nejvíce. Jediné pravidlo, které je dobré si při přípravě kávy v Sowden konvi zapamatovat, je, že čím jemněji namletá zrna jsou, tím rychlejší je doba extrakce.

Konev Sowden

Filtr SoftBrew ™ je vyroben z tenké oceli s až 160 000 drobnými dírkami. Díky tomu, jak jsou dírky drobné se filtr zrnky namleté kávy neucpává a pro další použití jej stačí omýt ručně či v myčce. Konve na čaj jsou vyrobeny na stejném principu, s malinko odlišným filtrem.

Tak co, naladili jsme Vás na kávu z konví Sowden? Nebo jste snad více čajoví? Či Vám padly do oka designové termosky? Dejte nám vědět v komentářích!

 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Vychutnajte si kávu a čaj z farebnej kolekcie Sowden

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít