Retro posezení v Caffè Meletti

Retro posezení v Caffè Meletti

17.07.
2013

Katka Horáková

Přináším vám ještě jednu malou "pohlednici" z naší dovolené ve střední Itálii. Při návštěvě malebného města Ascoli Piceno, které je hlavním městem stejnojmenné provincie, jsme nemohli vynechat kávu ve vyhlášené kavárně Caffè Meletti.

Kavárna se nachází na historickém náměstí Piazza del Popolo a svému účelu slouží od roku 1907. Podnik se pyšní také tím, že mezi jeho hosty patří a i v minulosti jej navštívila řada slavných osobností, jak třeba Ernest Hemingway nebo Jean Paul Sartre.

Okázalý interiér je kombinací neoklacisimu a secese, ale nás zaujalo zejména venkovní posezení. Zelenkavé retro židle se zprohýbanými sedáky a oprýskané stolečky, kterým zub času jen přidává na kráse, příjemně oživují celé náměstí.

meletti

zidlicky3

Anýzový likér Anisetta, který kavárnu proslavil, jsme si nedali, ale za to jsme si náramně pochutnali na kávě s našlehanou zmrzlinou Caffè Melettino.

Caffé Melettino

Caffe Meletii

Piazza del Popolo

Starší komentáře

  • 1

    Barborag (Photographyasmyhobby) , 17.07.2013 (12:43),

    No teda, tomu říkám kouzlo času. Nádherné fotky, Katko. Já tyhle reportáže přímo hltám! Dokonce jsem ukazovala muži usedlost Fiorana a moc se mu to líbilo, takže pokud nás neohromí příští rok nic jiného nebo se nerozhodneme pro tu Kalábrii, budeme tohle místo vážně zvažovat :-) O důvod víc, když vidím tuhle kavárničku. Moc pěkný příspěvek!

  • 2

    Katka Horáková , 17.07.2013 (12:47),

    Reaguje na 1Dík za milý komentář. Samozřejmě výbornou kávu jsme v Itálii měli na spoustě dalších míst, ale tohle to mělo svoji neopakovatelnou atmosféru. Jsem přesvědčená, že ať už se rozhodnete pro Fiorano nebo Kalábrii určitě nebudete litovat, Itálie je super.

  • 3

    Vintagelover , 17.07.2013 (12:59),

    Katko, já to také hltám. Všechny Tvé příspěvky jsou moc inspirativní a k tomu ty fotky... Do kavárny bych si šla hned posedět... Itálie je super!

  • 4

    Katka Horáková , 17.07.2013 (13:14),

    Reaguje na 3Moniko, moc díky. Já takto zase hltám Tvůj blog. Vintage styl mám osobně spojený s fajn víkendy u příbuzných a taky právě s dovolenou, takže na tvém blogu cítím stejnou atmosféru, jako na dovolené .

  • 5

    Rosa , 20.07.2013 (14:52),

    Baví mě ty židle. Moc!!!

  • 6

    Katka Horáková , 20.07.2013 (17:31),

    Reaguje na 5Díky, hned, když jsem je viděla, věděla jsem, že se o ně musím podělit.

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít