Reproduktory Vifa – perfektní zvuk v severském designu

Reproduktory Vifa – perfektní zvuk v severském designu

30.04.
2015

Michal Horák

Patřím mezi milovníky hudby. Ti co mne znají ví, že bez ní nemohu být, neustále něco poslouchám a ne náhodou patří Spotify mezi první aplikace, které spustím, když sednu k počítači.

Nedávno jsme na Instagramu objevili designové reproduktory od dánské značky Vifa. A protože jsem nejen milovník hudby, ale také obdivovatel severského designu, byla to láska na první pohled. Ihned jsem věděl, že tyhle reproduktory chci mít v sortimentu DesignVille.

Značka Vifa byla založena v Dánsku ve 30. letech minulého století. Od svého vzniku se zaměřovala na výrobu audio komponentů a díky špičkové kvalitě se stala preferovaným dodavatelem pro mnoho výrobců hi-fi audia.

Nyní Vifa představila vlastní kolekci reproduktorů, určených pro náročné koncové zákazníky. Reproduktory jsou rozděleny do čtyř modelových řad a vyznačují se tím, že jsou bezdrátové. Snadno tedy přehrají hudbu z chytrého telefonu, tabletu nebo počítače bez nutnosti propojování kabelem.

Vifa Copenhagen Pebble Grey

Všechny modelové řady, pojmenované podle hlavních měst ve Skandinávii (Helsinki, Oslo, Copenhagen a Stockholm) tvoří unikátní mix nadčasového severského designu a špičkového zvuku. Reproduktory vypadají spíše jako módní doplněk a mohlo by se na první pohled zdát, že se jedná o další designovou vychytávku, která sice skvěle vypadá, ale příliš dobře nehraje. To ovšem pro modely Vifa neplatí – zvuk reproduktorů jsem si osobně vyzkoušel a hrají opravdu skvěle!

Vifa Helsinki

Nejmenší, snadno přenosný reproduktor. Váží pouhých 1,4 kg při rozměrech 21 × 15 × 7 cm, baterie vydrží 8 hodin. Přehrávat lze bezdrátově přes Bluetooth nebo 3,5 mm audio kabel. Vyrábí se ve 4 barevných provedeních s textilním potahem od dánského výrobce Kvadrat. Látka má speciální úpravu odpuzující vodu, takže se nemusíte obávat vzít sebou reproduktor na plážovou párty. Styl a mobilita tohoto reproduktoru z něj dělají ideální doplněk k mobilu.

Celou kolekci Helsinki si můžete prohlédnout v našem eshopu, podrobné parametry jsou dostupné v PDF brožuře.

Vifa Helsinki Misty Blue

Vifa Helsinki Sandstone Grey

Vifa Oslo

Oslo patří k nejmladším modelům v nabídce Vifa (uveden byl na jaře 2016) a svými rozměry 26,8 x 18,1 x 9 cm skvěle zapadá do řady mezi provedení Helsinki a Copenhagen. Stejně jako ostatní reproduktury má i Oslo lehké tělo z jednoho kusu hliníku (2,4 kg) a díky madlu se pohodlně drží a přenáší - ostatně i ve všech ostatních funkcích nese Oslo stejnou DNA jako jeho kolegové.

Typicky severský, minimalistický design společně s nejvyšší technickou kvalitou dělají z Osla společníka pro každou situaci, ať už pro poslech hudby doma nebo venku. Do interiéru zapadne díky šesti barevným provedením, které si můžete prohlédnout v našem e-shopu.

Vifa Copenhagen

Střední, cenami ověnčený model v nabídce Vifa. Je větší a těžší než model Helsinki: váží 4,6 kg při rozměrech 36 × 26 × 9 cm, stále bez problémů přenosný s vydrží baterie 8 hodin. Copenhagen přehraje zvuk bezdrátově přes Bluetooth nebo Wi-Fi, je kompatibilní s technologií Apple Airplay nebo DLNA. Vyrábí se v 6 barevných provedeních s textilním potahem Kvadrat.

Reproduktory Copenhagen získaly prestižní ceny Red Dot Award a iF Design Award za nejlepší design. Celou kolekci Copenhagen si můžete prohlédnout v našem eshopu, podrobné parametry jsou dostupné v PDF brožuře.

Vifa Copenhagen Anthracite Black

Vifa Copenhagen Pebble Grey

Vifa Copenhagen

Vifa Copenhagen

Vifa Copenhagen

Vifa Stockholm

Stockholm je nejvyšší a největší model v nabídce Vifa, zaměřený na nejnáročnější posluchače. Díky svým rozměrům (110 × 21 × 10 cm) je určen pro použití v interiéru. Lze jej buď postavit na nábytek, anebo pověsit na zeď za pomocí dodávaných konzolí. Součástí balení je také dálkový ovladač.

Stejně jako Copenhagen, i Stockholm přehraje zvuk přes Bluetooth, Wi-Fi či audio kabel a je kompatibilní s Apple Airplay a DLNA. Vyrábí se v 6 barevných provedeních s textilním potahem Kvadrat. Celou kolekci Stockholm si můžete prohlédnout v našem eshopu, podrobné parametry jsou dostupné v PDF brožuře.

Vifa Stockholm Pebble Grey

Vifa Stockholm

Vifa Stockholm

Vifa Stockholm Pebble Grey

Vifa Stockholm

Vifa Stockholm Anthracite Black

Všechny reproduktory Vifa lze ovládat pomocí aplikace pro chytré telefony se systémem iOS (iPhone) nebo Android. V aplikaci lze měnit například nastavení hlasitosti, hudebního profilu a nastavení sítě. Na všechny modely je výrobcem poskytována záruka 2 roky. Kdo po zakoupení zaregistruje produkt do databáze Vifa, získá další rok záruky navíc.

Reproduktory Vifa jsou zkrátka určeny všem, kteří ocení nadčasový skandinávský design stejně jako autentický zvuk.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Reproduktory Vifa - perfektný zvuk v severskom dizajne

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít