Proč mě nadchnul časopis Soffa

Proč mě nadchnul časopis Soffa

20.12.
2013

Katka Horáková

První číslo dokonalého internetového magazínu Soffa o designu a životním stylu jste už nejspíš viděli. Pokud náhodou ne, měli byste to rychle napravit.

A proč mě nadchnul?

To je otázka, říkáte si. Krásně nastylovaný a nafocený obsah, perfektní zpracování. Ale zmíním pár konkrétních důvodů, proč ve mě naprosto rezonuje tento počin redaktorky Adély Kurdnové (Chic Ada), architektky Lenky Hlaváčové (obě znáte z Elle Decoration a Marianne Bydlení) a úžasné fotografky Radostiny Bosevy (79ideas.org).

Soffamag - autorky

1) Profesionalita

Zbožňuji, když si dá někdo práci s tím, aby odvedl špičkový výsledek. Styling, fotografie, obsah i minimalisticky pojatá grafická podoba, typografie, sazba - všechno to hraje krásně dohromady. Nedávno jsem se zamýšlela nad sílou interiérového stylingu a říkala jsem, si proč u nás podobného profesionálního stylingu není nikdo schopen. A teď už jen říkám: konečně! Konečně mohu odvolat tato slova.

2) Holešovický byt

Druhé znamení, že já a holky z magazínu Soffa jsme naladěny na stejné vlně, je, že si pro inspiraci ze světa bydlení vybrali holešovický byt mladého páru architektů. Poprvé jsem tento byt viděla na stránkách časopisu Moderního bytu, když jsem v něm listovala v obchodě, abych se rozhodla, zda si má smysl tištěný časopis koupit. Z tohoto bytu jsem byla úplně paf a časopis jsem si samozřejmě koupila.

Současně jsem trochu zalitovala, že nestojím úplně na počátku zařizování našeho bytu - protože kdybych mohla začít znova, chtěla bych, aby působil právě takto. Stejně tak jsem už dříve narazila na krásné věci od I love nature, které tvoří manželé v horském domku v polských horách. Protože za pozornost stojí nejen jejich výrobky, ale i jejich obydlí, měla jsem v plánu dát jejich domek na DesignVille, jakmile napadne sníh a bude se to tématicky lépe hodit.

3) Název

Soffamag - magazín na pohovku. Hned se mi vybavilo, že když jsme s Michalem vymýšleli název pro tento blog, nadchli jsme se pro název Kanape. Jenže doména nebyla volná - byť tam nikdo nic neprovozuje, takže nakonec jsme skončili u DesignVille. Každopádně je jasné, že pro tu správnou pohodu je pohovka ideální :)

Soffamag

Soffamag

Soffamag

Takže holky, držím palce, ať vám nasazení a špičková úroveň vydrží i v dalších číslech. Věřím, že se vám podaří najít prvotřídní inzerenty, aby tento krásný časopis reklama decentně doplnila, ale nehyzdila.

A závěrem: Nedávno jsem si říkala, že moje novoroční předsevzetí by mohlo být - naučím se dělat styling a fotky jako Nina Holst. Nebo se tomu alespoň pokusím přiblížit. Teď vím, že nemusím pro vzory chodit tak daleko. Takže předsevzetí pro rok 2014: naučím se stylovat a fotit jako holky ze Soffa :)

Zdroj: Soffamag, foto: Radostina Boseva

Starší komentáře

  • 1

    SOFFA , 20.12.2013 (10:46),

    Děkujem za tak nádherný příspěvek o nás. Moc nás potěšil!

  • 2

    Vintagelover , 20.12.2013 (12:46),

    Katko, souhlasím se vším co si o nich napsala. Soffa jsem prolistovala už tolikrát a pořád tam nacházím nové a neotřelé nápady. Styling a fotky jsou dokonalé. Mám velkou radost, že takový super internetový magazín vznikl. P.S. ... ale Tvůj styling a fotky jsou taky skvělé :-) Hezký víkend!

  • 3

    bara , 25.12.2013 (22:00),

    Ano ano, take jsem videla, dokonale! paketo.cz

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít