Představujeme značku Northern

Představujeme značku Northern

13.02.
2018

Kristina Lund

Do našeho portfolia přibyl první norský úlovek - značka svítidel Northern (dříve známá jako Northern Lighting). Některá svítidla jistě poznáváte z fotografií skandinávských interiérů, kde se v hojném počtu zabydlela.

Značku Northern Lightning, vyrábějící designová svítidla, založil v roce 2005 v Oslu Ove Rogne. Začátkem tohoto roku se značka přejmenovala na Northern a rozšířila svou nabídku také o skandinávský nábytek a doplňky, nicméně mezi jejich nejznámější produkty stále patří svítidla. Ta v sobě spojují krásu, funkčnost, přírodní materiály a tradiční řemeslné zpracování. Lampy jsou inspirované neustále se měnícím severským světlem a norskou přírodou.

V nabídce této značky naleznete svítidla z kovu, skla nebo netradičně z porcelánu. Mezi lampami značky Northern najdete jak stylově výrazná svítidla, která upoutají váš zrak na první pohled, tak jednoduché a nekomplikované modely, které vám pomohou vytvořit klidnou atmosféru vašeho domova. Všechny modely spojuje skandinávský cit pro detail - pojďme si některé blíže představit:

Ikona značky Northern - závěsná lampa Acorn

Závěsné lampy Acorn patří mezi nejznámější svítidla značky Northern. Navrhnul je norský designér Atle Tveit a inspirací mu byla podzimní norská příroda, tvar lampy připomíná čepičku žaludu. Lampa v sobě spojuje přírodní prvky s funkčností.

Závěsná lampa Acorn

Kamarád jménem Buddy

Ove Rogne podporuje mladou generaci designérů a značka každoročně pořádá soutěž Northern Lighting Student Design Award pro mladé talenty. Praktická stolní lampa Buddy s držákem na tužky je toho příkladem. Série Buddy zahrnuje také nástěnnou verzi této lampy.

Stolní lampa Buddy

Série Birdy

V sortimentu značky Northern najdete také ikonické kousky z 50. let minulého století od známého norského designéra Birgera Dahla. Jsou to kolekce DokkaDahl a také široká kolekce stolních, stojacích a nástěnných lamp Birdy. Tu vytvořil Birger Dahl už v roce 1952. O dva roky později získaly lampy vysoce uznávanou zlatou medaili na trienále v Miláně. Značka Northern obnovila výrobu těchto ikonických lampiček v roce 2013.

Stojací lampa Birdy

Elegantní stojací lampy Oslo

Stojací lampy Oslo Wood navrhnul Ove Rogne v roce 2005 a v Norsku patří mezi bestsellery už více, než 10 let. Konstrukce tvořená třemi kovovými nožkami je doplněná o látkové stínítko, které propouští jemné světlo. Lampa v nás má evokovat měkké noční světlo, které prosvítá mezi větvemi stromů v zimním Oslu.

Stojací lampa Oslo

Stropní a nástěnná světla Over Me

Over Me je kolekce stropních a nástěnných svítidel, která je certifikovaná pro použití ve vlhkých prostorech, můžete je tedy bez obav umístit do koupelny. Svítidla jsou tvořená kovovým rámem a mléčně bílým skleněným kotoučem, který vydává rovnoměrné světlo do svého okolí.

Nástěnné svítidlo Over Me

Evergreen

Nadčasová svítidla vyrobená z mosazi jsou inspirovaná vzhledem starých průmyslových lamp. Jsou důkazem toho, že kvalitní a nadčasové modely nikdy nevyjdou z módy.

Zvěsná lampa Evergreen

Say My Name

Unikátní ručně foukané skleněné lampy Say My Name jsou vyrobené ze známého benátského skla a stanou se opravdovou dominantou vašeho interiéru. Ať už zvolíte průzračné nebo matně šedé sklo, závěsný nebo stojací typ, tyto lampy k sobě budou poutat pozornost.

Závěsná lampa Say My Name

Svítidla od značky Northern jsou nadčasové kousky a díky svému severskému duchu se hodí do minimalisticky laděných interiérů. Všechny produkty si můžete prohlédnout na stránce značky Northern v našem e-shopu DesignVille.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Predstavujeme značku Northern

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít