Představujeme Norr11: značku čerpající z přírody i dalekých kultur

Představujeme Norr11: značku čerpající z přírody i dalekých kultur

30.03.
2021

Dominika Švandová

Zrozena v dánské Kodani v roce 2011 vyniká schopností propojit vlivy rozličných kultur i překlenout most mezi minulostí a přítomností. Sortiment DesignVille obohatily designové kousky nábytku a svítidel z dílny mladé značky Norr11 – přivítejte je spolu s námi!

Její příběh se začal psát 11. listopadu 2011.  Není proto divu, že osudovou jedenáctku nese i název této kodaňské značky, jež vznikla s jasnou vizí: navázat na skandinávskou tradici, avšak neotřelým způsobem. Z návrhu ve skutečnost proto promění jen kousky s vlastní osobností, které dodají moderním prostorům na charakteru a komfortu. A zkrášlit nyní mohou i váš interiér! Z dílny Norr11 přinášíme celou řadu úspěšných kolekcí, od známých křesel Mammoth po minimalistická svítidla Pipe.

Norr11 Big Big

Rozpoznatelný rukopis vinoucí se napříč sortimentem mladé značky vychází ze schopnosti zdařile propojovat vlivy mnoha kultur. S důrazem na zachování principů skandinávského designu, jako jsou kvalita, nadčasovost a pohodlí, se designéři z Norr11 nechávají inspirovat tradicemi vzdálených zemí. Výsledkem jsou návrhy, které redefinují klasické pojetí materiálů, technik i forem.

Se stejným důrazem na kvalitu i estetiku vznikají pod rukama zkušených lokálních řemeslníků kusy nábytku a svítidel, které zůstanou stejně krásné a funkční několik desetiletí. Dánská značka si zakládá na výběru poctivých přírodních materiálů ze zodpovědných zdrojů. V jejím sortimentu tak můžete obdivovat krásu dřeva, kůže, ratanu, kovu nebo mramoru.

NORR11 materiály

 

Navrženy pro stylové lenošení

Křesla z dílny Norr11 poskytnou místo k odpočinku, díky svému neotřelému designu budou i výrazným designovým prvkem interiéru. Jako moderní variaci klasických ušáků představila značka v rámci své první kolekce řadu Mammoth. Právě tou se zapsala do povědomí mnohých příznivců skandinávského designu.

NORR Mammoth

Mladší křesla z kolekce Elephant jsou perfektní reprezentací poutavého mixu vlivů. V jejich designu se pojí inspirace polstrovanými funkcionalistickými křesly z 50. let i minimalismem japonského designu. Výsledkem jsou křesla s elegantní dřevěnou podnoží bez viditelných spojů a sedákem, ve kterém s trochou fantazie spatříme tvar sloních uší.

Norr11 křeslo Elephant

Norr11 křeslo Elephant

 

Ve společnosti blízkých, dobrého jídla a kvalitního designu

Charakteristický tvar jemně kopírující obrys těla získaly také jídelní židle řady Elephant. Komfort křesel tak přenesou i k vašemu jídelnímu stolu. O to víc, zvolíte-li provedení s textilním či koženým polstrováním.

NORR11 židle Elephant

Norr11 židle Elephant

Další z ústředních kolekcí značky Norr11 tvoří dřevěné jídelní židle a barovky z pera designérů Rune Krøjgaarda and Knut Bendika Humlevika. Řada s názvem NY11 navazuje na klasické židle objevující se v Dánsku v průběhu 20. století, stává se tak nadčasovou i moderní zároveň.

Norr11 židle NY11

 

Hra protikladů

Navrženy tak, aby bok po boku tvořily perfektní sestavu v obývacím pokoji, nebo jako solitéři zastali funkci odkládacího stolku v takřka jakékoliv místnosti. Stolky Duke jsou tvořeny subtilní kovovou podnoží a odnímatelnou deskou, a to ve třech různých velikostech. Prostřední zástupce ve velikosti medium překvapí i nastavitelnou výškou, díky které se snadno přizpůsobí měnícím se požadavkům.

NORR11 stolky Duke

NORR11 stolek Duke

Jako dokonalý protiklad minimalistickým Duke se v sortimentu Norr11 vyjímají stolky Gear. Tvořeny robustní deskou spočívající na válcovité podnoži působí skoro až sochařským dojmem, odhalit můžete dokonce i inspiraci brutalistní architekturou.

NORR11 stolek Gear

Svou náklonností k přírodním materiálům, které proměňuje v nadčasové kusy nábytku a svítidel, si kodaňská novinka zajistila místo po boku dalších severských značek v našem portfoliu. To zároveň obohatila o kusy s jedinečným charakterem. Neváhejte je prozkoumat v celé nabídce značky Norr11.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Predstavujeme Norr11: značku čerpajúcu z prírody aj ďalekých kultúr

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít