Porcelán s křížkovou výšivkou

Porcelán s křížkovou výšivkou

02.06.
2015

Markéta Eliášová

Nachystali jsme pro vás opravdovou lahůdku. Jemný dekor křížkového stehu na bílém porcelánu, to je kolekce Stitches & Leaves, ze které budou mít radost nejen milovníci vyšívání. Rozhodli jsme se, že se o takovou krásu musíme podělit.

Křížkový steh představuje velkou součást lidového řemesla a odedávna byl úzce spjat s rodinným životem, kdy se umění vyšívat předávalo z generace na generaci. Designérka Gry Fager zvolila tento vzor právě proto, že chtěla na tuto tradici navázat a představit tak křížkový steh v netradiční podobě na keramickém nádobí. Kolekce Stitches & Leaves od Menu má pomoci navodit atmosféru útulného domova, kam je možné se schovat před dnešním uspěchaným světem.

V kolekci najdte dva různé typy dekoru, které lze velmi jednoduše kombinovat mezi sebou a vytvářet tak zajímavé sestavy. Záleží jen na vaší fantazii, které kousky k sobě vyberete dohromady a kterému vzoru dáte hlavní slovo. 

Prvním z nich je Stitches, ve kterém Gry Fager lineárně napojovala jednotlivé křížky za sebou, dokud nevznikl jemný pás, který lemuje okraj nádobí. V této podobě získává tradiční křížkový steh velice moderní a minimalistický nádech. Druhým dekorem je potom Leaves, kde křížky vytváří organický vzor složený z různě velkých, mezi sebou propletených lístků. 

Kolekce Stitches od Menu

Kolekce porcelánu s motivem křížkového stehu

Křížková výšivka jako inspirace pro porcelán Stitches a Leaves od Menu

Kolekce porcelánu Stitches & Leaves od Menu

Kolekce porcelánu Stitches a Leaves

Kopeck porcelánu Leaves od Menu

Kolekce porcelánu Stitches & Leaves od Menu

Podnos Leaves od Menu

Kolekce Leaves

Velkou předností vzoru kolekce Stitches & Leaves je jeho grafické pojetí, díky kterému nádobí skvěle doladí jak tradičně zařízenou kuchyň, stylovou venkovskou chalupu, tak zcela moderně zařízený interiér. Kombinace bílé a světle šedé barvy nádobí se bude vyjímat například na stolu ze surového dřeva

Gry Fager se při navrhování kolekce soustředila především na kvalitu a precizní zpracování: „Osobně jsem kladla velký důraz na to, abych vytvořila produkty, které jsou vysoce užitečné a které budou lidem při každodenním použití přinášet radost.“ 

Kolekci Stitches & Leaves máme skladem, takže jestli vás toto krásné nádobí zaujalo, můžete se z něj vy nebo vaši blízcí těšit už do dvou dnů.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Porcelán s krížikovou výšivkou

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít