Úžasný svět pletených polštářků a postaviček

Úžasný svět pletených polštářků a postaviček

26.09.
2013

Katka Horáková

Nemůžu si pomoct, ale heboučké pletené polštářky ve stylovém designu mě pořád baví. Většina z nich byla zamýšlena do dětských pokojů, ale mnohé bych si dokázala představit i na gauči v obýváku. Z polštářků od Donny Wilson nebo Colette Bream byste si mohli poskládat pohádkový svět.

V jejich díle se ukrývají nejrůznější lesní živočichové, polštářky ve tvaru stromů, domů, květin, polen, mraků i větru. Městské prostředí New Yorku nebo Paříže na vás čeká mezi polštářky od Oeuf. A pokud vás infantilní motivy neberou, zkuste pastelové polštáře s abstraktními vzory od Lucky Boy Sunday.

Donna Wilson

Jméno Donna Wilson je ve světě bytových doplňků už pojem. Mladá návrhářka první pletené potvůrky představila už před deseti lety ve své diplomové práci na londýnské Royal College of Art. Byl o ně takový zájem, že se designovými pletenými polštářky a postavičkami začala profesionálně živit. V roce 2010 získala prestižní ocenění "Designér roku" na Elle Decoration's British Design Awards. Pletené polštářky a postavičky Donna Wilson

Colette Bream

V podobném stylu jsou také nejrůznější zvířátka a polštáře od Colette Bream, které můžete koupit prostřednictvím Etsy. Pletené polštářky Colette Bream

Oeuf

Nad vtipnými polštářky od Oeuf nejen na newyorské motivy jsem se rozplývala už ve článku Dětský pokoj s postýlkou Elephant. Pletené polštářky od Oeuf  

Lucky Boy Sunday

A ani polštářky dánské firmy Lucky Boy Sunday tu nejsou poprvé. Psala jsem o nich ve článku o pokojíčku pro miminko v přírodní barvách, kde krásně dotvořily atmosféru. Na rozdíl od předešlých autorů se kolekce od Lucky Boy Sunday necílí pouze na děti, ale najdete tam i polštáře a další doplňky, které jsou primárně určeny do obývacího pokoje nebo jako podsedáky na židle.

Aktualizace: Značku LuckyBoySunday jsme zařadili do sortimentu našeho nového e-shopu DesignVille.cz a polštářky máme pro vás skladem!

Pletené polštářky Lucky Boy Sunday

Starší komentáře

  • 1

    Ola , 01.10.2013 (06:41),

    To je vážně nádhera. Přemýšlím, že by nemuselo být těžké něco podobného spáchat doma - možná by se našlo i něco v přijatelných cenách na Fleru - nezkoumali jste někdo?

  • 2

    Katka Horáková , 02.10.2013 (17:11),

    Reaguje na 1Na Fleru jsou různé pletené hračky, ale s podobnou výtvarnou stylizací jsem nenašla.

  • 3

    Dana K. , 04.10.2013 (14:20),

    Myslím že hračky od Vendulky Chalánkové (Zvrhlý vkus) nebo BeaBeo jsou taky výtvarně zdařilé. Oboje najdete na Fleru. A určitě se najde i někdo další .

  • 4

    Katka Horáková , 04.10.2013 (14:33),

    Reaguje na 3Jasně, na Fleru je řada pěkných věcí. Našla jsem i hezké pletené hračky. Jen jsem měla na mysli, že jsem neobjevila takové, které by se stylově hodně podobaly těm, o kterých jsem psala.

  • 5

    Marie , 18.12.2013 (18:52),

    Tuhle čtveřici výtvarnic osobně velmi miluju. Ne, tuhle vyzrálou výtvarnou stylizaci opravdu na Fleru nenajdeme a myslím, že ani na českém trhu. Nejde ani o klasické pletené hračky, ale materiál je pletenina.

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít