Kovový minimalismus: Nichba nově na DesignVille

Kovový minimalismus: Nichba nově na DesignVille

01.06.
2021

Dominika Švandová

Značka Nichba se zrodila v dánské Kodani, když se její zakladatel Nicholas B. Anderson rozhodl odolný a pevný kov, se kterým pracoval, proměnit v portfolio produktů s jedinečnou a rozpoznatelnou estetikou. Jeho pozornosti neunikla ani místa, která jiní výrobci spíše opomíjí, jako jsou například chodby a koupelny. I proto můžete nyní elegantně jednoduchý design obdivovat na stránkách DesignVille.

Nichba

Architektonická čistota, jednoduché linie a čisté siluety. Tak popisuje svou značku Nichlas B. Andersen. Minimalismem dánská značka Nichba vskutku vyniká. Designové kousky v jejím portfoliu jsou moderní a sofistikované, zbavené veškerých nadbytečných prvků. Namísto zdobnosti je všechna pozornost upírána směrem k samotnému tvaru a funkčnosti každého výsledného produktu.

V rukou lokálních řemeslníků

Díky čisté estetice vzdorují kousky z designového portfolia Nichba módním trendům. Dělat radost dlouhé roky budou ale také díky kvalitě, ve které značka odmítá jakékoliv kompromisy. Dánsko jako země mnoha zkušených řemeslníků a dlouhé designérské tradice zůstává i navzdory jejímu růstu nadále místem vzniku každého z produktů.

Nichba

Bytelný materiál

Ačkoliv Nichba vychází ze stejné designové tradice, od mnohých skandinávských značek se liší výběrem materiálů. Hojně užívané dřevo v jejím portfoliu proto najdete jen výjimečně. Namísto něj volí kov, který odpovídá nárokům na jednoduchou estetiku i dlouhotrvající krásu. V případě nábytku vsází na hliník, díky kterému jsou i vetší kousky lehké. Drobnější předměty tvoří z oceli, aby odolaly i náročnějšímu prostředí koupelny. Napomáhá tomu také certifikovaný proces práškového lakování, kdy ocelové kusy získávají další ochrannou vrstvu. 

Nichba

Dbáte-li na detaily, jistě oceníte design vytvořený na míru koupelně, která se díky nim promění v harmonický, sjednocený interiér. Koupelnová kolekce Nichba zahrnuje kompletní vyladěnou výbavu plnou praktických řešení. Od držáku na ručník po sprchovou stěrku.

Koupelna od Nichba

koupelna od Nichba

Jinak tomu není v případě předsíňového sortimentu. Zpochybnění tradičních řešení zde vyznívá s nezvykle pojatým systémem pro ukládání oblečení. Klasický věšák se v podání dánské značky přeměnil na promyšlený systém kolejnice Hangsys a minimalistických ramínek Maghang, které společně fungují díky magnetické síle. Podobně chytrým řešením jsou také botníky, navržené tak, aby ponechaly ve vstupní místnosti maximum prostoru.

Předsíň od Nichba

Předsíň od Nichba

„I ta nejmenší ložnice může být prostorná.“ S touto myšlenkou vznikla řada nábytku, která ačkoliv je vytvořena z kovu, zachovává si vzdušnost. Platí to dokonce i v případě rozměry velkorysejšho, klíčového kousku každé ložnice, kterým není nic jiného než elegantní postelový rám z pevných ocelových profilů.

Bed Frame od Nichba

ložnice od Nichba

Nečekaný a funkční ráz můžete dopřát jakémukoliv zákoutí vašeho domova. Sortiment dánské značky Nichba totiž vedle zmiňovaných nabízí celou řadu dalších, nezřídka multifunkčních, kusů nábytku a doplňků v čistě minimalistickém, oku lahodícím designu.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Kovový minimalizmus: Nichba novo na DesignVille
Shopping from the EU? Switch to Nichba now at DesignVille

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít