Nejkrásnější svícny na čajovou svíčku

Nejkrásnější svícny na čajovou svíčku

04.11.
2014

Katka Horáková

Dny se krátí, večery prodlužují a pomalu vstupujeme do předvánočního času. Přesně do toho času, kdy se rádi zachumláme do teplé deky, s oblíbeným horkým nápojem v ruce. A k té správné atmosféře neodmyslitelně patří i to, že si zapálíme svíčky, jejichž plamínek je nejen hřejivý, ale i krásně uklidňující.

A tady je ode mě pár tipů na krásné svícny na čajovou svíčku od těch romantičtějších až po ty ryze minimalistické.

Kastehelmi (Iittala)

Kolekci Kastehelmi navrhl již v roce 1964 Oiva Toikka pro finskou značku Iittala. V letošním roce tak Kastehelmi slaví úctyhodných 50 let a je dokladem nadčasovosti špičkového skandinávského designu. Reliéfní povrch kolekce Kastehelmi připomíná "kapky rosy", což je i překlad finského názvu. Svícny jsou vyrobeny ze skla, které je ve hmotě probarveno nádhernými pigmenty.

Iittala každoročně přichází s novými barevnými odstíny a pro mnohé milovníky této tradiční značky se tak staly svícny Kastehelmi sběratelskou vášní. Však také nejhezčí jsou právě v kombinaci několika barev. A že je z čeho vybírat se můžete přesvědčit v našem e-shopu. Zapalte svíčku a výsledkem je hra barev a nádherných odrazů od jednotlivých "kapek".

Svícny Kastehelmi od finské značky Iittala

Kivi (Iitala)

Podobně dechberoucí je také kolekce svícnů Kivi, taktéž od značky Iittala. Kivi mají jednodušší a přímočařejší tvar, ale podobně jako v případě svícnů Kastehelmi nabízejí úžasnou paletu barev, ke které každoročně přibudou nové odstíny. V některých barvách jsou svícny Kivi k dispozici také ve větším rozměru (80mm, oproti 60 mm), čímž lze vnést do vaší instalace nečekanou dynamiku. Design svícnů Kivi navrhl Heikki Orvola v roce 1988 a jsou tak další designovou klasikou v portfoliu Iittala.

Svícny Kivi od Iittala

Show (Menu)

Svícny Show - nebo-li "ukaž" pro dánskou značku Menu navrhli Norm Architects. Ve spodní skleněné části je prostor, kam můžete vystavit okvětní lístky růže, lískové oříšky, náhradní zápalky či další vaše poklady. Anebo také můžete ponechat prostor prázdný a užívat si tvarové čistoy a minimalismu.

Svicny Show od Menu

Fire Hurricane (Menu)

Stylový svícen na čajové svíčky Fire Hurricane je taktéž z dílny Norm Architects. Zatímco spodní čast je buď v mědeném (antik) nebo černém provedení, horní část Fire Hurricane je tvořena speciálním sklem s reflexní vrstvou, ve které se nádherně odráží okolí, když právě uvnitř není zapálena svíčka. Po rozvícení svíčky je zrcadlový efekt rozptýlen a světlo ze svíčky proniká přes kouřové sklo. Díky této magii materiálů se stane Fire Hurricane krásnou dekorací vašeho interiéru, ať už je svíčka zapálena či ne.

Fire Hurricane svícen

Svícny POV (Menu)

Zcela inovativně pojali svícen na čajovou svíčku designéři z Note Design Studio, když pro značku Menu navrhli nástěnný svícen POV. Svícny POV = Point of View; a záleží právě na vašem úhlu pohledu, zda budete svícen POV vnímat jako dvourozměrnou grafiku na stěně nebo zda ve vás vzbudí dojem trojrozměrné krychle či si jinak vychutnáte naplno jeho prostorovost. Svícen vypadá skvěle samostatně, ale také ve skupině několika svícnů. Jeho šestiúhelníkový tvar jej předurčuje právě k vytváření zajímavých vzorů na stěně.

Svícny POV od Menu

Svícny POV od Menu

Tak už máte vybráno, jakými svícny si zpříjemníte podzim a zimu vy? A pozor, výčet krásných svícnů z e-shopu DesignVille tím rozhodně nekončí!

Ste zo Slovenska? Prejdite na Najkrajšie svietniky na čajovú sviečku

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít