Million: nová značka DesignVille odkazuje i k funkcionalismu

Million: nová značka DesignVille odkazuje i k funkcionalismu

29.06.
2020

Eliška Koukalová

Kolik různých stylů se dá do interiéru otisknout? Co třeba Million… Myšlenka nespočtu různých kombinací i vyjádření dala název kodaňské značce Million a my vám s radostí ohlašujeme, že se nově zařadila do portfolia DesignVille. Pokud jste stejně jako my nadšení z odkazu k ikonám a zajímáte se o modernu i funkcionalismus, určitě vás jejich kousky také uchvátí.

Dánskou značku Million založili v roce 2015 dlouholetí přátelé Claus Jakobsen a Jens Kajus. Jejich ideálem bylo propojit jednoduchý a precizní skandinávský design s myšlenkami funkcionalismu a přísnými estetickými kritérii. Nepřekvapí vás proto, že skvěle souzní také s myšlenkami DesignVille.

Design nábytku, doplňků a svítidel Million vzdává hold takovým velikánům, jako byl Ludwig Mies van der Rohe nebo Alvar Aalto. Stojí na pevných základech skandinávské tradice designu z počátku dvacátého století, zároveň dává průchod tomu nejlepšímu ze současných vlivů z Japonska, Francie nebo Ameriky.

Stůl Mies od Million

 

Zakladatelé značky pojali celé portfolio Million jako ucelenou kolekci a kladou důraz na to, aby se jednotlivé kousky doplňovaly a fungovaly také s ostatními designovými ikonami napříč jinými značkami, jako jsou třeba Vitra nebo HAY. „Zároveň si všechny kusy rozumí s klasickým, současným i moderním stylem interiéru,“ říká Jens Kajus.

Ke stěžejním kusům v portfoliu patří stoly Mies. Hádáte správně, jedná se o odkaz ke zvučnému funkcionalistickému jménu již zmíněného Ludwiga Miese van der Rohe. Estetika stolů vychází z jeho přísné minimalistické dikce a důrazu na variabilitu využití. Výběr z několika materiálových a barevných provedení dává prostor zasadit stůl přesně do kontextu místnosti a jejího celkového vyznění. Stejně jako v jídelně se minimalistický stůl může objevit také v konferenční místnosti či pracovně.

Stůl Mies od Million

Stoly Mies od Million

 

Kouskem hodným pozornosti je jistě také lampa z řady Voyage. V jejím designu se pojí inspirace francouzskou industriální lampou a dětskou fascinací kosmonautikou. I když jsou stínidla lamp Voyage vytvořeny z ručně zpracovaného hliníku, díky matnému hedvábnému lesku i zahnutému okraji vypadají jako z keramiky.

Svítidla Voyage od Million

Svítidla Voyage od Million

 

Výrazným produktem v portfoliu Million je také věšák Libertine. Stabilní konstrukce je dole podepřená o zem, směrem vzhůru se odklání od stěny. Postará se tak o velmi zajímavý vizuální prvek v chodbě, zároveň je také vysoce praktický. Je k dostání v několika barevných variantách, chromovaná verze odkazuje k éře Bauhausu a známých konzolových židlí z ohýbané oceli.

Věšák Libertine od Million

Věšák Libertine od Million

 

Kromě minimalistických stolů a zajímavě řešených věšáků značka Million nabízí třeba také precizně zpracované lavice Arise nebo stejnojmenné praktické stoličky. Na DesignVille najdete také barové stoličky a židle v klasickém stylu Today. Už víte, který z kousků pojících nordickou tradici a funcionalismus byste si vybrali?

Lavice Aeise od Million

 

Filosofie značky a snaha dovést každý kus k dokonalosti s důrazem na detail napovídá, že portfolio Million neobsahuje obrovské množství produktů, můžete si být ale jistí, že se o to bedlivěji věnují každému jednotlivému návrhu a rozhodně je tedy na co se těšit.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Million: nová značka DesignVille

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít