Limitovaná edice Knitting Chair v DesignVille

Limitovaná edice Knitting Chair v DesignVille

29.12.
2018

Anežka Přikrylová

Na celém světě je jich zatím jenom 99 a my máme jednu z nich. Knitting Chair vychází v první reedici poprvé od roku 1951, kdy limitovaná řada křesla od designéra Ib Kofod-Larsena spatřila světlo světa. Přečtete si příběh tohoto sběratelského kousku.

Křeslo Knitting Lounge Chair je jedna z ikon dánského designu, která by neměla utéct žádnému designovému nadšenci. Na křesle na první pohled zaujmou nezvyklé otvory na lokty v opěradle. Jak již napovídá jeho název, Knitting Chair je pečlivě navržené tak, aby se v něm co nejpohodlněji pletlo (nebo četlo). První limitovanou edicí 99 kusů vyrobených podle původního designu Ib Kofod-Larsena vzdává značka Menu hold dědictví dánského designu. Zároveň tak ale nabízí jedinečný sběratelský kus nábytku, který vynikne i v současných interiérech - od obývacího pokoje až po knihovnu nebo lobby.

knittingchair_02

Ikona dánského modernismu

Autor návrhu, architekt a nábytkový designér Ib Kofod-Larsen, byl důležitou figurou dánského modernismu. Spolu s velikány jako Kaare Klint, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Finn Juhl nebo Nanna Ditzel skandinávský design proslavil po celém světě. V 50. letech se stal nejprodávanějším dánským architektem v USA a jeho křeslo si z Dánska odvezla dokonce i anglická královna Alžběta. Koford-Larsenova tvorba je charakteristická čistými liniemi, použitím kvalitní kůže a dřeva. Knitting Chair je toho výmluvným příkladem.

knittingchair_04

Exkluzivní materiály

Kromě unikátního tvaru se Knitting Chair pyšní obzvlášť exkluzivními materiály. Čalouněné je anilinovou kůží, která je ze všech typů kůže nejkvalitnější. S používáním dostává patinu, která každému kusu přidává na jedinečnosti. Na materiálu je viditelná přírodní textura hovězí kůže, jemné vrásky a nedokonalosti. Podobně osobitý vzhled má rám křesla z voskovaného dubového masivu. Stejně jako anilinová kůže, i dubové dřevo nevypadá na žádném kusu křesla stejně. Můžete si tak být jistí, že s Knitting Chair získáte nejen hodnotný sběratelský kousek, ale také naprostý originál

knittingchair_03

Ikonické křeslo si můžete přijít prohlédnout a vyzkoušet do našeho showroomu v Brně.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Limitovaná edícia Knitting Chair v DesignVille

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít