Objetí domova: interiérová inspirace ve znamení podzimu

Objetí domova: interiérová inspirace ve znamení podzimu

23.10.
2020

Dominika Švandová, Eliška Koukalová

Večery se nezastavitelně prodlužují a počasí venkovnímu pobytu úplně nepřeje. Vlivem okolností nastalého období je navíc jasné, že se na nějakou dobu budeme pohybovat především mezi zdmi našich domovů. Malá proměna interiéru tak přijde nyní vhod více než jindy. Využijte design jako recept proti nepřízni pochmurného klimatu a dlouhým temným obdobím. Inspirovat se můžete stylem vetkaným do dánské kultury.

Pohodlí severského nábytku

Podzimní měsíce si nejen seveřané spojují s konkrétními činnostmi a emocemi. Vybavit se jim tak může rodinný oběd, večeře s přáteli nebo chvíle o samotě strávené nad dobrou knihou. Co tyto aktivity spojuje? Nábytek, který se jakoby v pozadí postará o váš komfort. Proto se ještě předtím, než se vrhnete na dolaďování místnosti pomocí doplňků, ujistěte, že stavíte na kvalitních základech: prostorné a pohodlné pohovce, dostatečně velkém jídelním stolu s kvalitními židlemi a křeslu, které bude vévodit vašemu koutu pro odpočinek. 

Egg od Fritz Hansen

AndTradition Little Petra

Menu židle Harbour

 

Ve světle té správné lampy

Je to právě období zimních dlouhých večerů, které si žádá obezřetný a promyšlený výběr osvětlení. To potom kromě zdroje světla může plnit také ústřední roli tvůrce atmosféry. O tu se dobře postará tlumené teplejší světlo stojací či dekorační lampy, které možná doplní i světlo svíčky v designovém svícnu. Skvěle se budou hodit i lampy přenosné. Zatímco v letních měsících jste mohli ocenit jejich přednosti v exteriéru, jejich snadné přenášení oceníte i v chladnějším období, kdy zajistí to správné množství světla tam, kde bude zrovna potřeba. 

Lucca AndTradition

Menu lamp Reverse

Svítidla v hygge stylu

  1. Elegantní stolní lampa Stone Lamp od Menu
  2. Ikonická stojací lampa Gräshoppa od Gubi v barvě warm grey
  3. Stolní lampa z kolekce Night Owl od značky Fritz Hansen
  4. Skleněný svícen na čajovou svíčku Kaasa od Iittala
  5. Nástěnný mosazný svícen POV od Menu
  6. Sada 6 ks svíček v dárkovém balení od značky Fritz Hansen
  7. Stolní lampa Socket Occasional Lamp od Menu
  8. Designová přenosná lampička Manhattan od značky &Tradition

 

Navzdory počasí

Schovat se před nepřízní doby i sychravého počasí je nejlepší do hebké, hřejivé deky. Například ty od Muuto z kolekcí Ample a Rhythm jsou vyrobeny ze 100% vysoce kvalitní lamí vlny. Nejen přírodní materiál, ale také přírodou inspirované abstraktní motivy vévodí těm z kolekce Mirage od Ferm Living. Podobně také koberce dodají vašemu domovu na hřejivém pocitu. Zabořit nohy do novozélandské vlny se stane každodenním zážitkem. 

Mirage od Ferm Living

Textil v hygge stylu

  1. Přehoz Rhythm od značky Muuto ze 100% lamí vlny
  2. Polštář s vyšívanými vzory Mirage Cushion od Ferm Living
  3. Vlněná přikrývka z kolekce Eames od značky Vitra
  4. Kulatý koberec z novozélandské vlny Row od značky Northern
  5. Polštář z kolekce Layer od značky Muuto ze 100% lamí vlny

 

MENU Harbour Chair

Kvůli situaci posledních dní opět mnoho z nás pracuje z domu. Proč tedy i místo pro čistě pracovní nasazení nevyladit několika kousky pro navození příjemnější atmosféry? Například vyrovnat světlo z monitoru můžete snadno pomocí lampy vyzařující tlumené světlo. Výběrem správného osvětlení koneckonců můžete začít ať už se rozhodnete proměnit svou pracovnu, jídelnu, nebo jakýkoliv jiný kout svého domova.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Objatie domova: interiérové inšpirácie v znamení jesene

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít