Inspirace pro designové stolování

Inspirace pro designové stolování

25.07.
2016

Lucie Čačalová

Z něčeho tak obyčejného jako je jídlo v průběhu dne můžete hravě udělat událost, na kterou se jen tak nezapomíná. Připravili jsme tři stylové variace pro váš stůl, jež vás mohou provázet v průběhu dne anebo vás inspirovat k vlastním, jedinečným kombinacím, které stolování povznesou na nový level.

Napište si recept na dokonalý stůl

Komu je blízký minimalistický styl s maximální funkčností, může si stůl prostřít ve stylu dánské značky Design Letters. Bílý porcelán s černou typografií navrženou Arne Jacobsenem z roku 1937 se nejlépe hodí na jednobarevný stůl, který můžete případě potáhnout ubrusem Pen od ferm Living - ten totiž vypadá jako počmáraný tužkou, čímž vytvoříte zajímavý ideový můstek celého aranžmá.

Porcelánový servis Design Letters

Jako doplňky k bílo-černému nádobí zvolte stolní svícny POV od Menu v černé nebo bílé barvě v netradiční kovové konstrukci. Drobnosti či třeba čajové svíčky můžete umístit do organizéru Nic Nac od Normann Copenhagen. Zastánci purismu zůstanou u bílé či černé varianty, avšak pokud chcete stůl ozvláštnit, nebojte se přidat barvy - například limetově zelenou.

Design Letters - designový porcelán

Naše kombinace se hodí především pro stylovou snídani: součástí sady jsou talíře, hrníčky, misky, konvička na mléko i vodu. Chcete-li stolu dodat na exkluzivitě, přidejte drátěnou mísu Wire Bowl od Menu v barvě mosaze, do níž můžete například naaranžovat čerstvé ovoce.

Drátená mísa Wire Bowl od Menu

Esence skandinávského designu s mátovou příchutí

Nechte se k obědu unést spojením šedé, bílé a světlých tónů růžové a mátové. Lehce romantickou kombinaci pastelových barev uzemní nádobí v barvách bílé a šedé. Minimalistická sada nádobí pochází z dílny designérů z Norm Architects a beze zbytku splňuje vše, co očekáváte od charakteristiky “nordic” - jde o ruční výrobu z kvalitního porcelánu v barvách bílé, odstínech šedé a mentolově zelené.

New Norm je sada nádobí od Menu

Chladnou kombinaci rozehřejí doplňky v odstínu světle růžové - třeba právě misky a váza z kolekce Shades dánské značky Muuto.

Porcelán New Norm od Menu

Jako odkládací plochu můžete využít multifunkční koše Wire Basket od ferm Living (v růžové) nebo oblejší drátěný koš Wire Bin od Menu (v mentolové). Romanticky laděnou dekorací je ptáček Shorebird od Normann Copenhagen.

Koš Wire Basket od ferm Living

Na stole vynikne také ikonický mlýnek od Menu Bottle Grinder a to buď v odstínu mátově zelené nebo jiných tlumených tónech s dřevěným či kovovým víčkem.

Mlýnek Bottle Grinder od Menu

Večer ve znamení nadčasové elegance

Speciální příležitost, jakou je například večer ve dvou či posezení s kamarádkou, si zaslouží exkluzivní kombinaci pro stolování. Základem pro naše aranžmá je černý Tray Table od HAY s praktickým odnímatelným podnosem, díky kterému můžete vše na stolku jednoduše přemístit.

Nádobí Tom Dixon

Z nádobí sáhněte po výstřední dekantační karafě od Toma Dixona z ručně foukaného a mědí zdobeného skla. Jako kontrast použijte sklo z kolekce Essence od Iittala, které na první pohled zaujme čistými linkami minimalistického provedení a to podobně jako designová ikona stejné značky - talíř Kastehelmi z čirého skla. Design prověřený více než pěti desetiletími výborně poslouží například na drobné občerstvení k vínu.

Skleněné nádobí Kastehelmi od Iittala

K večernímu posezením bezpochyby patří i elegantní osvětlení, o než se postará svícen Etch od Toma Dixona v barvě mědi, jež je vyrobený z tenkých plátků perforovaného kovu, skrze něhož pronikají malé tečky světla.

Smysly vám naprosto omámí vonná svíčka z kolekce Eclectic Scent, která má schopnost vůní červených cihel, londýnských parků s krokusy a kopřivami a slanou Temži každého přenést do Británie, rodiště značky Tom Dixon. Svíčka je mimo úžasné vůně nádherná na pohled - poniklovaná nádoba je přikrytá víčkem z bílého mramoru z oblasti Morwad.

Vonná svíčka Tom Dixon Eclectic Scent

Servírovací stolek Tray Table HAY

Zda se necháte inspirovat jednou z našich kolekcí, anebo si navrhnete svoji vlastní je jen na vás. Na co však rozhodně není radno zapomínat je výborné jídlo, pití a společnost, která je na konec tou nejdůležitější ingrediencí každého stolování.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Inšpirácia pre dizajnové stolovanie

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít