Ethnicraft: belgický design vyzdvihující krásu masivního dřeva

Ethnicraft: belgický design vyzdvihující krásu masivního dřeva

22.09.
2020

Dominika Švandová

Smysl pro precizní zpracování z nejkvalitnějších přírodních materiálů i čistá estetika přibližují belgickou značku k těm skandinávským. Jejich sortiment Ethnicraft doplňuje o nové kolekce typologicky různorodého nábytku i dekorací. Na DesignVille zaplňuje dosud prázdné místo zejména svou nabídkou kvalitních postelí z dřevěného masivu. Seznamte se!

Příběh belgické značky se začal psát roku 1995. Philippa Delaisse na dovolené v Indonésii natolik okouzlil místní design, že se rozhodl vrátit zpět i s celým kontejnerem nábytku a bytových doplňků. Věřil, že o ně bude v belgických Antverpách zájem – a nemýlil se. O rok později už lidé nedočkavě čekali v antverpských docích, aby si pořídili výjimečné kousky nábytku dovezené z dalekých krajin. Pro velký úspěch se Philippe Delaisse spolu se svým dlouholetým přítelem a pracovním partnerem Benoitem Loosem rozhodli posunout své podnikání o krok dál a založit svou vlastní dílnu nábytku: Ethnicraft.

 

Stůl Mikado od Ethnicraft

Ethnicraft

Od té doby se značka s hlavním sídlem v Antverpách a dílnami nejen v Indonésii soustředí na výrobu předmětů, které utváří domov a stávají se inspirativním impulzem na cestách životem svých majitelů. Nábytek vyrábí z masivního dřeva, které stárne s noblesou a získává na kráse. Preciznost v řemeslném zpracování je patrná v každém jednom kousku.

Nábytek se stává svědkem lidských příběhů, které doprovází po dlouhá desetiletí. Záměrně nadčasové předměty jsou vytvořeny s cílem překonat vlivy aktuálních trendů. V designovém světě plném pomíjivosti jsou tak stále aktuální. Pro svou jednoduchost navíc splynou s interiérem a dokáží se přizpůsobit jeho měnící se povaze i stylu.

 

Postele pro nerušený spánek

Dlouho jsme pátrali po kvalitních postelích, které by korespondovaly s čistým severským stylem a rozšířily náš sortiment nábytku. Našli jsme je právě u značky Ethnicraft. Z jejich nabídky postelí z masivního dřeva si jistě vyberete tu, která zkrášlí vaši ložnici a poskytne maximální komfort pro odpočinek. Kolekce Nordic, Air nebo Spindle navíc nabízí i další kusy designově sjednoceného nábytku.

Postel Spindle od Ethnicraft

Postel Air od Ethnicraft

 

Úložné prostory pro každý kout domova

Zatímco se skandinávské značky soustředí zejména na modulární policové systémy, značka Ethnicraft klade důraz na pestrou nabídku komod, skříněk, televizních a konzolových stolků a nezvykle řešených knihoven. Hladké linie dubového dřeva charakterizují kolekci Shadow a Nordic, o černé prvky je oživena kolekce Blackbird a zajímavou hru kontrastu mezi dřevem a kovem představuje kolekce Monolit.

Komoda Shadow od Ethnicraft

Skříň Blackbird od Ethnicraft

 

Stolky a podnosy v symbióze 

V sortimentu belgické značky nelze přehlédnout podnosy Glass Tray a Mirror Tray, které vynikají pestrou škálou přírodních, abstraktních i geometrických vzorů, stejně jako mnohostí využití. Podnosy svou velikostí totiž perfektně sednou k deskám konferenčních stolků kolekce Tray. Fungují tak jako oživení jejich designu i praktický doplněk k servírování.

Tray od Ethnicraft

Tray od Ethnicraft

Tray od Ethnicraft

I když jste možná stejně jako my nadšení z noblesního dřevěného nábytku a dlouho očekávaných postelí ve skandinávském stylu, věřte, že tímto výčtem seznam zajímavých kousků v podání nové značky nekončí. Prohlédněte si celou nabídku nadčasového designu značky Ethnicraft

Ste zo Slovenska? Prejdite na Ethnicraft: belgický dizajn vyzdvihujúci krásu masívneho dreva

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít