Světla ovládaná aplikací. Co umí novinky od Menu?

Světla ovládaná aplikací. Co umí novinky od Menu?

28.01.
2019

Anežka Přikrylová

Během dne se proměňují světelné podmínky, proto žádné jedno svítidlo nemůže poskytovat dokonalé osvětlení pro každou příležitost. Nebo ano? Značka Menu a její nová svítidla ovládaná mobilní aplikací vás přesvědčí o opaku.

Novinky v nabídce Menu Task Pendant a Circular Lamp nejsou jenom závěsné lampy, ale také technologické hračky. Jsou totiž propojené s mobilní aplikací, která umožňuje měnit barevnou teplotu i sílu osvětlení. Nemusíte vyměňovat žárovky ani pořizovat několik různých lamp, pokud chcete během dne dosáhnout různé atmosféry. Stačí jenom jedno designové svítidlo a chytrá aplikace! 

lampyapp_04

Aplikaci si pod názvem „MENU Lighting“ můžete zdarma stáhnout pro Apple i Android. Kromě toho, že se velice snadno ovládá, můžete skrz ni kontrolovat vícero zařízení. Jedním prstem tak téměř okamžitě změníte barevnou teplotu, sílu osvětlení a zapnete nebo vypnete všechna světla. A když zrovna nemáte čas přemýšlet nad dokonalým nastavením? Nevadí, lampa se automaticky nastaví na střední úroveň, která je ideální pro každodenní práci a odpočinek.

Lampy ovládané mobilní aplikací

A proč se vůbec zajímat o to, jaké světlo kolem nás je? Oči jsou velice citlivý orgán, který neustále komunikuje s mozkem. Modré světelné spektrum pro tělo znamená začátek dne, připravuje smysly k aktivitě a pomáhá soustředit se. Naproti tomu teplé barvy mají uklidňující efekt. Pokud světlo nepřizpůsobíme biologickému rytmu těla, riskujeme vyčerpání, stres a v dlouhodobém měřítku i nemoc.

lampyapp_03

A co víc, světla se stmívačem a nastavitelnou teplotou jsou úžasně univerzální. Jen těžko si představit jiné osvětlení, které by tak skvěle fungovalo zároveň třeba nad stolem v kanceláři i nad barem stejně jako lampa Task Pendant. A pokud máte obývák propojený s kuchyňským koutem, lampa Circular se stane vaším novým nejlepšm přítelem. Chladné silné světlo nutné k vaření jedním pohybem stlumíte k relaxaci. A kde si lampy dokážete představit vy?

Ste zo Slovenska? Prejdite na Svetlá ovládané aplikáciou. Čo dokážú novinky od Menu?

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít