Stylové adventní věnce

Stylové adventní věnce

18.11.
2016

Lucie Čačalová

Sortiment DesignVille se letos rozrostl o několik nádherných adventních svícnů, které vás svým nadčasovým designem mohou provázet ještě několik předvánočních sezón. Pojďte si je prohlédnout!

Klasikou v předvánočním období je adventní věnec z jehličí či chvojí, v moderním pojetí třeba z eukalyptu. Co to letos zkusit trochu netradičně? Adventní svícen je stylovým doplňkem, který můžete každý rok naaranžovat do jiného stylu a po několik dalších sezón tak do domácnosti přinést trochu severského stylu v různých obměnách.

Minimalistické čtyřramenné svícny

Jednoduchý čtyřramenný svícen v černé barvě, jakým jsou například svícny Heima nebo Naked, je nadčasovou klasikou, kterou můžete využívat i mimo předvánoční sezónu. Minimalistické vzezření svícnu vám dovolí popustit uzdu své fantazii v dalším dekorování - zkombinovat ho můžete například s mašlemi, větvičkami, baňkami či využít síly minimalistického tvarosloví a svícen oživit jen zajímavými svícemi.

Mosaz vládne letošním trendům

Chcete-li držet krok s předvánočními trendy a zároveň zvolit nadčasový kousek, sáhněte po mosazi. Zlatavá barva, ať už v lesku nebo matu, navodí slavnostní atmosféru a vypadá skvěle v kombinaci s jakoukouliv jinou barvou. Mosaz oživí tradiční kombinace červené a jehličí, či moderní smaragdová (této kombinaci jsme ostatně věnovali článek o krásném adventu).

Nemusíte zůstat jen u klasického kruhového svícnu, jakým jen například Circle od Ferm Living, ale můžete si vyhrát i s kombinací jednotlivých svícínků - v matu například minimalistické Block nebo v lesku klasické svícny Nappula od Iittala.

Vtipné svícny s typografií

Pokud vám vtip není cizí, sáhněte po kalíšcích od Design Letters. Porcelánové hrnečky na espresso s typografií od Arne Jacobsena se v adventním čase snadno promění na moderní adventní věnec. Při výběru svíček můžete sáhnout po vysokých svících nebo po čajových svíčkách. 

Vsaďte na přírodní styl

Pro čas Vánoc je použití přírodních materiálů docela typické, proč se k nim tedy nevrátit i ve výběru adventního věnce? Svícen String od Ferm Living je variabilní dekorací, kterou si můžete nastylovat podle svých představ. Dřevěné kuličky z bukového dřeva navlečené na kožené šňůrce můžete spojit buď do kruhu nebo je nechat v řadě třeba jako hlavní dekoraci jídelního stolu. 

Fantazii se meze nekladou

Využijte adventní období k dekorování podle svých představ. Častokrát stačí jen dobrý nápad a krásný adventní věnec je na světě. Inspirovat vás můžou například skleněné svícny Kastehelmi, které jako přidanou hodnotu nabízí i krásné stínové divadlo, jež pozvedne slavnostní atmosféru adventních nedělí ještě o kousek výš. Minimalisté pak mohou sáhnout po svícnech Kivi nebo kalíšcích Theo

K předvánočnímu období vedle adventních svícnů neodmyslitelně patří i domov provoněný vůní cukroví, jehličí, purpury...nebo jinou vůní, která vás na chvilku přenese kamkoliv si jen budete přát. K tomuto účelu doporučujeme svíčky a difuzéry Tom Dixon, které voní opravdu božsky. 

Dlouho tedy neváhejte a bez rozpaků sáhněte po kterémkoliv svícnu, který bude zrovna zapadat do vaší idei o krásném adventu. Inspiraci vám může přinést třeba naše vánoční nástěnka na Pinterestu.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Štýlové adventné vence

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít