Léto ve skandinávském stylu

Léto ve skandinávském stylu

25.07.
2017

Lucie Čačalová

Skandinávci si umí léto náležitě užívat - ať už jde o barbecue s přáteli, piknik na rozkvetlé louce s rodinou nebo posezení ve dvou na břehu jezera. Podívejte se, jak si léto v severském stylu můžete užít i vy!

Skandinávské léto startuje oslavou Midsommar, letního slunovratu. Nejdelší den v roce se nese ve znamení pikniků a venkovních párty, dobrého jídla a pití a hlavně pohodové nálady ve společnosti rodiny a přátel. Ostatně, o tom je také celé léto, ať už v Dánsku, ve Švédsku nebo Finsku. 

Severské letní radovánky

Obyvatelé Skandinávie patří podle výzkumu World Happiness Report k nejšťastnějším lidem světa. A to i navzdory pošmournému počasí panujícímu na severu po většinu roku, které ve většině z nás radost zrovna neevokuje.

Čím to je? Seveřané rádi tráví svůj čas ve společnosti svých blízkých, která je dělá šťastnými bez ohledu na počasí či roční dobu. Zkuste to letos také tak a využijte každé příležitost k posezení se svými blízkými!

Ideální příležitost k setkávání je třeba posezení na terase či zahradě ve společnosti dobrého jídla z grilu či sladkých dezertů. Servírujte kvalitní víno v luxusní dekantační karafě od Menu doprovázené vybranými sýry na stylovém dřevěném prkénku Asymmetric

Menu Karafy

Nezapomeňte na vodu s citrónem v praktické, velké karafě a samozřejmě také na led v kyblíku Glacier. Když na stůl postavíte elegantní sklenice Essence doplněné o pár skleněných svícnů Kastehelmi, finské léto na sebe nenechá dlouho čekat.

Ferm Living Assymetric

Osvěžující limonády nesmí chybět

Zatímco Švédové milují bezinkovou limonádu, Finové si rádi pochutnávají na své specialitě - šťávě z naložených citrónů, které se říká „sima“. Chcete-li venkovnímu posezení dodat trochu severského stylu, servírujte domácí limonády v designové karafě Ripple. Za vlnitým sklem karafy bude dokonale vypadat jakákoliv kombinace letního ovoce, máty a ledu!

Ferm Living Chris Tonnesen

Dlouhé letní večery

Teplé noci k létu neodmyslitelně patří. Skandinávci si potrpí na to, aby i jejich terasa či zahrada vypadala báječně a jejich hosté se cítili jako v bavlnce. Zahradu proto osvětlete venkovními lucernami Pipe Hurricane a hostům přichystejte měkoučkou deku pro případ nočního chladu.

Menu Pipe

Nezapomeňte ani na zábavu - můžou to být designové karty, dřevěné domino, minimalistické pexeso či hudba z bezdrátového reproduktoru Vifa

Omamný drink přímo v Dánska

Vedle vína přivítejte hosty opojným dánským koktejlem Hyldeblomst. Vezměte si k ruce koktejlový set Plum od Tom Dixon a pusťte se do míchání!

Menu Plum cocktail

V shakeru smíchejte:

  • 50 ml ginu,
  • 25 ml bezinkového sirupu,
  • šťávu z limety.

Dobře promíchejte a servírujte ve sklenici Tank plné ledu a plátků salátových okurek. Lepší start letní párty si ani neumíme představit! 

A jak si užíváte léto vy? Napište nám do komentářů nebo nám na Instagramu ukažte vaše podání skandinávského léta!

Ste zo Slovenska? Prejdite na Leto v škandinávskom štýle

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít