Stelton nově na DesignVille

Stelton nově na DesignVille

22.08.
2016

Lucie Čačalová

Máme velkou radost, že do naší rodiny velkých designových značek přibyl další člen. Je jím přední dánská designová značka Stelton, která se po více než šest desetiletí specializuje na výrobu nádobí a doplňků do domácnosti.

Stelton, to je hlavně tradice, elegance a nadčasovost. Více slov není třeba, neboť právě tyto tři vystihují esenci toho, co je zahrnuto v firemním hesle “Stelton state of mind” a to, co ctí designéři i zákazníci již od roku 1960. Právě tehdy se dva kamarádi z vojny pustili do podnikání a malou oklikou se dostali až ke spolupráci s továrnou na výrobu nerezového nádobí. A tehdy, spojením křestních jmen Stellan a Carton, vznikl Stelton, jež se rychle zapsal mezi top dánské designové značky.

Vydobytí jména, které Stelton nese, samozřejmě předcházelo mnohé. Prvním úspěšným krůčkem byla spolupráce s velikánem dánského designu Arne Jacobsenem. Ten pro Stelton navrhl ikonickou kolekci Cylinda Line oceněnou v roce 1967 prestižní cenou ID-prisen. V Jacobsenově designovém rukopisu pokračoval Erik Magnussen, jehož řada ikonických termosek EM77 patří nyní k absolutním bestsellerům v sortimentu značky.

Následovaly další a co řada, to úspěch. Stelton vychází z toho, co zná nejlépe - precizní zpracování a nadčasový design, což je prostě kombinace, jež dobývá svět. Důkazem mluvícím za vše je výbuch nadšení, které zaplavilo americké obchody, když se v nich výrobky Stelton poprvé ukázaly. A obratem také zmizely a to za mnoho násobně vyšší ceny, než se prodávaly v Dánsku.

Stelton DNA

Arne Jacobsena snad netřeba představovat. Jeden z největších dánských designérů pro Stelton navrhl kolekci Cylinda Line a AJ - oboje založené na válcovitém tvaru, jež se stal v podstatě poznávacím znamením výrobků Stelton. Tento tvar je vepsán do DNA značky a s ním i nadčasovost, minimalismus a ikonická klasika.

Nerezavějící klasika: termosky EM77

Erik Magnussen povýšil válcovitý tvar na nový level, kdy ho zpracoval do maximálně funkční termosky s dnes již ikonickým vzhledem připomínajícím ptáčka. Styl, který nikdy nevyjde z módy dnes nesou klasické termosky EM77, ale třeba také frenchpressy a konvice v nespočtu barev a materiálovém provedení.

Mimochodem, technologie termosek (vacuum jug) byla oceněna nespočtem designérských cen.

To pravé přímo z Dánska

Stelton je řádně hrdý na svoje skandinávské kořeny, které výborně reflektuje například v kolekci Emma. Konvice/termosky na kávu a čaj a k nim ladící nádobí je jakoby ho vystřihli z katalogu na dovolenou v Dánsku. Představíte si venkov, čistou přírodu a posezení u krbu v kruhu rodinném u něž popíjíte horkou kávu.

Aby však nedošlo k mýlce, tradice je sice základním principem značky, ne však jediným. Ať už jde o inspiraci východem v kolekci Theo, koketování s materiály a tvary v kolekci Embrace anebo moderní pojetí kolekce Icons reflektující uspěchaný život města, Stelton dbá na dokonalé provedení, nejkvalitnější materiály a nestárnoucí design. Zkrátka dělá ze svých produktů “must-have”, tedy kousky, které nesmí chybět v žádné domácnosti.

Starší komentáře

  • 1

    Lenca , 09.09.2016 (10:11),

    Kouzelna kolekce, ani nevim kam se driv koukat, ale vitezem budou nerez termosky a french press

  • 2

    Lenka Kadlíková Baladová , 17.09.2016 (20:15),

    Úžasné kousky.

  • 3

    Pieris , 17.09.2016 (20:17),

    Opravdová krása

Ste zo Slovenska? Prejdite na Stelton novo na DesignVille

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít