Zaměřeno na děti: nová značka Flexa

Zaměřeno na děti: nová značka Flexa

29.09.
2021

Dominika Švandová

Těžko bychom v interiéru svého domova hledali kouzelnější místo, než je dětský pokoj. Z útočiště plného hraček roste spolu s dítětem, aby mu nabídl kulisu nejen pro hry, snění a dovádění, ale také plnění školních povinností. Nemalou úlohu přitom sehrává nábytek, který, jak ukazuje dánská značka Flexa, může být designový, pestrý, odolný i flexibilní.

Radost dětem přináší už od roku 1972, nyní značka Flexa svou rozmanitou nabídkou dětského nábytku, doplňků a hraček rozšiřuje portfolio DesignVille. Ještě než se necháte pohltit výběrem kousků pro ty nejmenší, seznamte se blíže s filosofií a příběhem, které za jejich vznikem stojí. 

Flexa Dots

Název dánské značky odkazuje k prvotní myšlence vytvářet design, který díky své flexibilitě bude děti doprovázet v průběhu celého dne, stejně jako v jakémkoliv věku. Portfolio proto staví kolem tří kategorií – spánku, hry a učení – tak, aby jednotlivé kousky rostly spolu s dětmi. 

Vychází přitom jak z bohatého porozumění dětským potřebám, tak z tradice skandinávského designu. Výsledkem je proto vysoce kvalitní nábytek dbající na bezpečnost, funkčnost i odolnost. Neméně důležitou roli hraje estetika odrážející pověstnou nadčasovost severského stylu i dětskou hravost a kreativitu. 

FLEXA Freja

Perfektním příkladem může být třeba kolekce Popsicle. Designéři z renomovaného studia Herman Studio se nechali inspirovat nanukem (anglicky popsicle) a decentní nábytek dozdobili oblými liniemi a prvky lakovanými v pastelových odstínech růžové, modré a zelené. Stejně jako nanuk se tak i kolekce Popsicle stává symbolem radostného dětství.

FLEXA Popsicle

FLEXA Popsicle

FLEXA Popsicle

 

Do říše snů

Je středobodem každého pokoje. Místem, kde si děti mohou v průběhu dne hrát, v noci spokojeně snít. Řeč je o dětské posteli, kterou v portfoliu Flexa naleznete v pestré škále provedení od postýlky pro ty nejmenší až po postel dvoupatrovou, která se stane společným útočištěm malých sourozenců. Minimalistickou klasiku hledejte v kolekci Classic, hravost v řadě Popsicle, postel s praktickým úložným prostorem nabídne kolekce Freja.

FLEXA Classic

FLEXA Freja

 

Na hračky i oblečení

Dostatek úložného prostoru ocení hlavně rodiče. Skříně, komody a police z nabídky dánské značky ale jistě nadchnout i samotné děti. Ani v jejich případě totiž designéři kromě požadované praktičnosti neopomněli potřeby těch nejmenších.

Flexa Popsicle

FLEXA Freja


Víc než designové doplňky

Žádný dětský pokoj by nebyl kompletní bez hraček. Ty z kolekce Play se postarají o náplň každého dne ať už zvítězí hra na kuchaře a kuchařky, práce s nářadím, nebo návštěva obchodu. Zaměřují se přitom na rozvoj představivosti, jemné motoriky i sociálních dovedností. Hračky jsou vyrobené ze dřeva a oděny do barev, díky kterým dokonale souzní se zmíněným nábytkem.

FLEXA Play

FLEXA Play

FLEXA Play


Vytvořit bezpečné a stimulující prostředí pro vaše nejmenší bude s nejnovějším přírůstkem v našem portfoliu ještě o kus snazší. Začít můžete třeba prozkoumáním nové kategorie Pro děti, kde najdete všechny dětské designovky přehledně uspořádané.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Zamerané na deti: nová značka Flexa
Shopping from the EU? Switch to Flexa: designed for children

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít