Nová „skeletová“ svítidla

Nová „skeletová“ svítidla

23.07.
2019

Dominika Švandová

Mezi novinkami v naší nabídce nyní najdete množství nových svítidel. A protože se nám sešlo hned několik závěsných lamp stejného typu, rozhodli jsme se vám je lépe představit v článku.

Svítidla Phantom od Normann Copenhagen,  Balloon naší nové značky Bolia a lampy Bubble dánské značky HAY. Co mají společného? Ačkoliv je každá lampa z těchto kolekcí jedinečná, na první pohled si můžete všimnout jisté podobnosti. Lampy tvoří skelet potažený poloprůhledným stínítkem. Lampy tak vyzařují příjemné rozptýlené světlo, které dokáže navodit pocit útulna a pohodlí.

Phantom od Normann Copenhagen

Nová kolekce Phantom, která zahrnuje tři závěsné lampy, je důkazem, že Normann Copenhagen svítidla opravdu umí. V kolekci najdete lampy, které se od sebe liší jak tvarem, tak i velikostí. Svítidla, která pro dánskou značku navrhl designér Simon Legald, jsou vyrobena ze speciálního nehořlavého průsvitného pryskyřičného materiálu s ocelovým skeletem. 

lampy phantom

lampy phantom

lampy phantom

Balloon od Bolie

Svítidla Balloon nejsou pouze novinkou v naší kolekci svítidel, zároveň jsou produktem značky Bolia, která je nejnovějším přírustkem v portfoliu našich značek. Bolia je dánská designová nábytkářská značka, která většinu svého nábytku navrhuje a vyrábí ručně v Dánsku. A precizní, ručně šité detaily nechybí ani svítidlům z kolekce Balloon, jejichž autorkou je Meike Harde. Elegantní poloprůhledná tkanina, ze které jsou lampy vyrobeny, jim dodává lehký, svěží efekt. 

balloon lampy

balloon lampy

balloon lampy

Nelson Bubble od HAY

Opravdovou lahůdku nabízí značka HAY v kolekci Nelson Bubble. Jak už název napovídá, lampy jsou dílem amerického designéra George Nelsona, který je navrhl již v roce 1947. Když se v roce 1952 dostaly Bubble na trh, signalizovaly revoluci v moderním průmyslu se svítidly. Inspirovány byly švédskými závěsnými lampami s hedvábnými stínítky, které si chtěl Nelson pořídit do své pracovny, ale zdály se mu příliš drahé. Nelson tak vytvořil svítidla skládající se z ocelové kostry potažené průsvitným plastovým polymerem. Kolekce nabízí svítidla čtyř různých tvarů v několika velikostech. 

lampy bubble

lampy bubble

lampy bubble

lampy bubble

Pokud hledáte dominantní, přesto však vizuálně odlehčené svítidlo, už jistě víte z čeho vybírat :)

Ste zo Slovenska? Prejdite na Nové „skeletové“ svietidlá

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít