Ochutnejte hravý luxus hotelu designéra Jaime Hayona

Ochutnejte hravý luxus hotelu designéra Jaime Hayona

02.10.
2023

Eliška Koukalová

Pokud máte rádi surrealistický svět Jaime Hayona, můžete v něm dokonce i bydlet. Nový Art’otel Battersea Power Station v Londýně nechává vyniknout designérovu výjimečnost, kterou k dokonalosti dotahuje výhled na stejnojmennou industriální dominantu.

2023_ALB_JOIAbar_wide_stairs-1 (2)

Restaurace Joia, foto: Matthew Shaw

Jestli máte zrovna jiné plány než cestu do Londýna, nevadí. Nechte se alespoň virtuálně provést komplexním dílem z mysli velkého snílka, kterým Jaime Hayon bezpochyby je. Naše prohlídka začíná hned v působivém lobby, kterému španělský kreativec věnoval hodně péče. Kromě intence navodit nevšední zážitek z celého pobytu už od samého začátku chtěl prý pomocí designu zpestřit nejméně zábavnou část celého procesu.

2023_ALB_TOZIGrandcafe_tapestries-1024x720

Tozi Grand Cafe, foto: Matthew Shaw

Po prvních krocích vás zaujme pronikavě žlutá socha The Dreamer (snílka) a rudý organicky tvarovaný kabinet kuriozit v dialogu se sedacím nábytkem stejných tvarů. Pokud vám náhodou křesla přijdou povědomá, nemýlíte se. Jsou to designérovy počiny pod značkou Fritz Hansen: křesla Fri a Ro nebo vázy Ikeru a Ikebana.

2023_ALB_Lobby_distance (1)

Lobby, foto: Matthew Shaw

Copy-of-LR_GYM_ARTOTEL_KLUNDERBIE_01.jpg_h=2000&iar=0&w=1600

Foto: Mark Hazeldine

Působivé jsou také prostory restaurace Tozi Grand Cafe, která svým kruhovým půdorysem připomíná divadelní prostor. Kromě prvotřídních pokrmů a drinků zde hraje hlavní roli Hayonův expresionismus a zakázková tapiserie. Zaujmou také židle Catch od &Tradition v tmavě zeleném odstínu. Stejný nábytek se objevuje také v jednotlivých, hravě uchopených pokojích. V některých z nich dokonce můžete usínat s výhledem na impozantní Battersea Power Station.

2023_ALB_Masterpiecesuite_1416_bedroom (1)

2022_ALB_ArtroomPlus_910_Headboard

Foto: Matthew Shaw

Stejně jako na všechno ostatní má Jaime Hayon osobitý pohled také na luxus, i tuto perspektivu v hotelu můžete zkoumat. Svým neohroženě excentrickým přístupem posouvá koncept přepychu do surreálně-artové dimenze. Prvotřídní služby chtěl spojit s nekonvenčním zážitkem z celého prostoru, který kromě vybraného designu a promyšlené architektury prostor dotváří umně vybrané fotografie, grafika, umělecká díla a tapiserie. Pro hotel například vznikly fotografie od dua Klunderbie, které v sobě skrývají něco z britské historie s notnou dávku důvtipu. 

Copy-of-LR_LOUNGE_ARTOTEL_KLUNDERBIE

Foto: Mark Hazeldine

Osobitou tvorbu Jaime Hayona můžete kromě portfolia Fritz Hansen znát také díky designu značky &Tradition. Kousek nebo i větší kus designérova esteticky výjimečného rukopisu tak můžete mít i u vás doma. 
 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Ochutnajte hravý luxus hotela dizajnéra Jaimeho Hayona
Shopping from the EU? Switch to Experience the playful luxury of designer Jaime Hayon's hotel

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít