Kafkův dům – rekonstrukce se skandinávskou noblesou

Kafkův dům – rekonstrukce se skandinávskou noblesou

02.06.
2020

Eliška Koukalová, Katka Horáková

Nově zrekonstruované prostory Kafkova domu v Praze se pod taktovkou designérky Denisy Strmiskové zaplnily i nábytkem a svítidly z DesignVille. Pojďte se s námi podívat, jak se přetvoření místa, kde se pojí dekadence s jemností, klasické tvary s moderními a honosné i útulné kouty, povedlo.

Nedaleko Staroměstského náměstí v samém srdci stověžaté Prahy se nachází náměstí jiné – Franze Kafky. Není náhoda, že jméno světoznámé literární ikony nese i Kafkův dům, do kterého vás zavedeme. Kafka se tam narodil a prožil první dva roky života. 

Historií zasloužilého domu, která se otiskla do stěn budovy, se řídila i interiérová designérka Denisa Strmisková při výběru nábytku. Sáhla po minimalistických formách typických pro severský design v kombinaci s povrchy a materiály, které dodávají punc elegance a luxusu – třeba jako zrzavě sametové provedení barových stoliček Afteroom od Menu. 

DesignVille do nových prostor dodal nejen zmíněné barovky, ale celou řadu nábytkových kousků i svítidel od předních skandinávských značek jako Menu, Ferm Living, Northern nebo Normann Copenhagen

Kafkův dům

Kafkův dům

Kafkův dům

Kafků dům &Tradition

 

V historických apartmánech najdete také nespočet designových produktů od dánských Gubi, &Tradition nebo svítidel české značky Bomma. Střídavě světlé, a tmavé místnosti v zemitých odstínech dokresluje mobiliář v jednoduchém a kvalitním provedení z trvanlivých materiálů – především ze dřeva a kovu. Pozornému oku neuniknou třeba pohovky a křesla Fly od &TraditionHerman Chair od Ferm Living, nástěnné lampičky Staple nebo lustry Ronde a Semi od Gubi. 

Taky vás Kafkův dům okouzlil? Až půjdete někdy kolem, můžete si vzpomenout na tento článek, znovu se podívat, jak vypadá jeho interiér a nechat se jím inspirovat při nákupu. Pro nás je tahle realizace naprostou srdcovkou.

Další záběry nově zrekonstruovaného Kafkova domu najdete také na stránkách Denisy Strmiskové

Ste zo Slovenska? Prejdite na Kafkov dom - rekonštrukcia so škandinávskou noblesou

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít