Věšáky na stěnu The Dots: oživení nejen pro vaši předsíň

Věšáky na stěnu The Dots: oživení nejen pro vaši předsíň

22.02.
2021

Eliška Koukalová

Ikonické věšáky The Dots od Muuto skýtají nespočet možností, jak obohatit fádní stěnu předsíně o trochu důvtipu či o promyšlenou kompozici. Tečky rozmanitých velikostí, barev i materiálů si všechny příznivce hravého designu získaly svým jednoduchým, ale ve své podstatě velmi sofistikovaným provedením.

Jako tečka za větou se věšák z kolekce The Dots objeví na konci každé vycházky. Svěřit mu můžete kabát, šálu nebo tašku. Díky různým průměrům (od 6,5 cm do 17 cm) se kompozice stanou zajímavou podívanou i při průhledu z jiné místnosti. Konvenční věšáky se tak proměnily z praktické pomůcky na designový doplněk, díky kterému získá každá plocha unikátní tvář. The Dots totiž rozhodně nemusí zdobit jen stěnu předsíně. Jejich nejmenší zástupci se mohou objevit také jako úchytky skříněk či šuplíků.

MUUTO_jul_0505_(150)

Velmi charakteristický a oku lahodící oblý tvar učaroval i designéru Larsi Tornøemu, který původně neplánoval navrhnout objekt jakkoliv spojený s nábytkem. Když se ale podíval na svůj nákres, zjistil, že by se mohlo jednat také o návrh věšáku. Nejvíc ho okamžitě uchvátilo právě nekonečno možností, jak The Dots od Muuto kombinovat a uspořádat.

The_Dots_Metal_Control_med_(150)

Jako první byly představeny věšáčky vyrobené z dvou kusů dřeva. Tvar konečného produktu pamatoval také na co nejmenší zatížení životního prostředí, při výrobě proto nevzniká skoro žádný materiálový odpad. K úspěšné dřevěné řadě se v roce 2018 přidala i řada kovová – The Dots Metal. Právě ty se jistě hodí použít jako úchytky šuplíku.

Oslo-showroom-muuto-hi-res-21_(150)

Do rodiny teček přibyly v roce 2019 také The Dots Ceramic s uměleckým nádechem. Díky glazovanému povrchu dodají ještě více na rafinovanosti a jedinečnosti. A to i v případě, že zrovna neslouží svému primárnímu účelu.

Dots-concept-5000x6667_(150)

Což je jednou z věcí, kterou jejich tvůrce Lars Tornøe oceňuje nejvíce. Jeho The Dots jsou designové objekty, které kromě plnění své funkce dekorují stěnu. Nebo jakýkoliv povrch se rozhodnete zkrášlit. Kromě několika barevných, materiálových a velikostních provedení na DesignVille koupíte také celé sety. 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Vešiaky na stenu The Dots: oživenie nielen pre vašu predsieň

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít