Rafinovaná svítidla Bollard od Menu

Rafinovaná svítidla Bollard od Menu

03.07.
2015

Markéta Eliášová

Svítidla Bollard v sobě skrývají na první pohled netušené možnosti. Mohlo by se zdát, že jsou to jenom klasické závěsné lampy, opak je ale pravdou. Ve skutečnosti jsou to celkem čtyři svítidla v jednom! Pojďte se s námi přesvědčit.

Svítidla Bollard navrhl pro dánskou značku Menu americký designér Shane Schneck. Jeho cílem bylo vymyslet lampu, kterou bude možné jednoduše přemisťovat a měnit tak její funkci. Dohromady nabízí šikovný design této lampičky čtyři možnosti, jak si ji užít. 

Pokud budete chtít lampu Bollard zavěsit do prostoru, můžete nechat kužel světla směřovat dolů, nebo využít chytře navržené drážky a světlo si nasměrovat, kam budete zrovna potřebovat. Můžete tak prosvětlit stinný kout vašeho pokoje nebo například upoutat pozornost k zajímavému obrazu či dekoraci.

Lampa Bollard

Lampa Bollard

Čistý design těchto krásných lampiček ještě více vynikne, pokud jich do prostoru umístíte několik.

Lampa Bollard

Lampy Bollard kolekce

Až vás lampa v klasické zavěšené podobě omrzí a budete chtít změnu, dejte průchod své fantazii a trochu si s ní pohrajte. Jako skvělý způsob se nám zdá například kombinace lampičky s některým z věšáků z kolekce HAY Gym. Kabel jím můžete protáhnout nebo různě omotat. Inspiraci načerpejte na našem Pinterestu.

Svítidla Bollard mají jednoduchý kónický tvar, který je v nejužší části zakončen oválnou plochou, díky které je možné lampičku postavit. V této poloze kužel světla míří ke stropu, čehož můžete vtipně využít například při různých oslavách s přáteli nebo naopak pro vytvoření útulné atmosféry domova. Představivosti se meze nekladou.

Lampa Bollard, černá

Lampa Bollard, nude

Pro vytvoření zajímavého efektu nechte svítidlo Bollard ledabyle položené na vašem psacím stole, skříňce nebo komodě. Z lampičky se tak rázem stane dekorativní objekt, který bude poutat pozornost.

Lampa Bollard, ash

Lampa Bollard, černá

3,5 metru dlouhý kabel je zakončen zástrčkou. Při rozmýšlení, kam lampu Bollard umístit, tak nebudete vázáni pouze na stropní elektrické vývody.

Lampičky Bollard jsou k dostání v několika barevných odstínech, které mezi sebou můžete kombinovat pro vytvoření ještě originálnějšího vzhledu vašeho domácího osvětlení.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Rafinované svietidlá Bollard od Menu

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít